Код куће чека вести о статусу: Звицер после рањавања чека екстрадицију

З. У.

четвртак, 11. 06. 2020. у 21:01

Код куће чека вести о статусу: Звицер после рањавања чека екстрадицију
Радоје Звицер, који је рањен у Кијеву, после две недеље напустио болницу. Још се не зна да ли ће он и породица бити протерани из Украјине
КОТОРАНИН Радоје Звицер (38), наводно један од вођа "кавачког клана", који је тешко рањен 26. маја ове године у Кијеву, опоравио се и напустио болницу. Он је, према незваничним сазнањима, пребачен на кућно лечење, а његов статус и статус његове породице још је неизвестан. Према неким информацијама, Украјина би могла да им ускрати гостопримство, иако његова супруга Тамара и рођени брат Горан имају уредно пријављени боравак.

Да ли ће Звицер бити изручен, и коме, уколико до тога дође, још се не зна. За њим нема ни потраге, али ни потернице да би био изручен Србији или Црној Гори. У овом тренутку се не зна ни чије држављанство има.

Четворица Црногораца и Срба покушала су да га убију недалеко од стана у којем живи са породицом. Ухапшени су десетак сати касније, приликом покушаја да илегално пређу у Молдавију. У околини Одесе украјински специјалци лисице су ставили црногорским држављанима Стефану Ђукићу и Емилу Тузовићу, као и Нишлијама Петру Јовановићу и Милану Бранковићу.

Шеф Националне полиције Игор Клименко је после њиховог привођења изјавио да је утврђено да је четворка стигла у Украјину почетком маја, да је унапред купили возила, аутоматско оружје и организовале надзор над будућом жртвом и њеном породицом.

Према евиденцији полиције, Ђукић и Тузовић су блиски барској групи коју предводи Алан Кожар.

- Одредивши датум убиства, оптужени су чекали жртву у близини његове куће. Након испаљивања пет хитаца на жртву, од којих су је три погодила, двојица починилаца ушла су у аутомобил и напустила место злочина. Стотине метара даље су запалили аутомобил, како би уништили доказе - саопштио је украјински полицијски портпарол.

ЈОВАНОВИЋ МУ УБИО КУМА

ЗА једним од нападача на Радоја Звицера, Петром Јовановићем (46), српска полиција трага због сумње да је у јануару ове године, на Бежанијској коси у Београду, убио Марка Вуковића. Младић, који је родом из Котора, био је Звицеров кум.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације