Министар спољних послова Црне Горе Срђан Дармановић рекао је да постоје механизми унутар НАТО-а које би Црна Гора могла да користи ако би се проценило да постоји видно угрожавање безбедности државе.

Срђан Дармановић је, одговарајући на питање новинара, да ли има контакте са НАТО-ом у контексту повремено нарушене безбедносне ситуације и уплитања једне суседне државе у унутрашње ствари Црне Горе, казао да не види да постоји потреба за неким алармирањем у вези са тренутним неспоразумима са Србијом.

"Имамо сталну комуникацију са савезницима разним поводима, не видим да постоји потреба за неким алармирањем у вези са тренутним неспоразумима са Србијом. Вјерујем да ће се политичким путем наћи решење за те односе који сада нису на најбољем нивоу", казао је Дармановић после састанка са министром спољних и европских послова Хрватске, Горданом Грлићем Радманом.

Дармановић је подсетио да је данас три године од чланства Црне Горе у НАТО и да су бенефити огромни.

"Бенефити су огромни, Црна Гора је данас другачија земља, безбеднија, сигурнија, имамо моћне савезнике, реформисали смо свој систем одбране и безбедности, затим Црна Гора је први пут у историји постала институционално део западног света и породице западних демократија", рекао је Дармановић.