Више тужилаштво подигло је оптужницу против троје држављана Албаније, Луана Хасанаја (43), његовог брата Лулзима (49) и мајке Нуре (67) због тешког убиства полицајца Милутина Лековића 15. децембра прошле године у Херцег Новом.

Искази сведока саслушаних у истрази оповргли су, како пишу медији, одбрану Хасанаја који су негирали убиство полицајца јер наводно код себе нису ни имали пиштољ. По свему судећи, смртоносни хитац у полицајца на службеној дужности испалио је Луан Хасанај.

Нуре Хасанај је тврдила да је Лековић изгубио контролу над полицијским возилом које је ударило у бетонску ограду након чега је његов колега Александар Килибарда извадио пиштољ и мисли „да је тада његов пиштољ опалио". Камере са пословнице Прве банке забележиле су удар полицијског аутомобила и покушај Луана Хасанаја да убије и другог полицајца ,Александра Килибарду. Није успео само због тога што је пиштољ оба пута закочио.

Да подсетимо, Лековић и Килибарда су у децембру прошле године привеличланове породице Хасанај јер нису имали лична документа. Окривљени су након убиства Лековића покушали да побегну. То је предупредила брза потрага па су Хасанаји ухапшени у Суторини, и тада пруживши отпор и претећи пиштољем и бомбом.