ПОДГОРИЦА ПОПУСТИЛА: У поноћ се отварају сви гранични прелази, па чак и према СРБИЈИ

Novosti online

недеља, 31. 05. 2020. у 19:59

ПОДГОРИЦА ПОПУСТИЛА: У поноћ се отварају сви гранични прелази, па чак и према СРБИЈИ

Ранче, фото pvportal.me

Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) одлучило је да од од сутра, 1. јуна, Црна Гора отвори све путне граничне прелазе према суседним државама
Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) одлучило је да од од сутра, 1. јуна, Црна Гора отвори све путне граничне прелазе према суседним државама који су били затворени у оквиру мера против ширења корона вируса.

У саопштењу Националног координационог тела за заразне болести у Црној Гори наводи се да ће у поноћ бити отворени гранични прелази који су до сада били затворени.

Са Републиком Србијом:

Ранче - Јабука, на путном правцу Пљевља - Пријепоље;
Вуче – Годово на путном правцу Рожаје - Тутин;
Чемерно на путном правцу Пљевља - Прибој.

Са Босном и Херцеговином:

Шћепан Поље - Хум, на путном правцу Плужине - Фоча;
Шула - Витина, на путном правцу Пљевља - Фоча;
Ситница - Зупци на путном правцу Херцег Нови - Требињ;
Метељка - Метаљка на путном правцу Пљевља - Чајниче.

Остаје привремено затворен путни гранични пријелаз Враћеновићи - Делеуша са Босном и Херцеговином на путном правцу Никшић - Билећа који је затворен 27. фебруара због градње граничне инфраструктуре.

Са Републиком Хрватском:

Кобила - Витаљина, на путном правцу Херцег Нови - Витаљина - Дубровник.

Са Републиком Албанијом:

Грнчар - Башким, на путном правцу Плав - Скадар;
Сукобин - Мурићан на путном правцу Улцињ - Скадар.

- На овим путним граничним прелазима саобраћај путника и робе одвијаће се у складу са важећим мерама НКТ, дакле и са мером донетом у четвртак којом је прописано да приликом уласка у Црну Гору мера карантина не прописује грађанима Црне Горе и странцима са сталним или привременим боравком у Црној Гори који улазе из држава стопе потврђених активних случајева инфекције коронавирусом мањом од 25 случајева на 100.000 становника са листе Института за јавно здравље као и страним држављанима који су резиденти држава са листе и улазе из држава са те листе - пише у саопштењу.

Коментари (7)

Gaga

31.05.2020. 22:24

Sracunali koliko ce biti na gubitku ovog leta .Sve jedno treba ih bojkotovati..Deset godina ne idem kod njih pa nemam nameru ni ubuduce.

Teča

01.06.2020. 17:36

@Gaga - Ne da nemas nameru, nwgo nemas para. Socijala pokriva samo Bezkintos u Grčkoj za 39.99€ za 10 dana sa uračunatim autobusom. Da se ne lazemo. Isao bi ti, kad bi mogao, ali ne mozeš. Za sirnu šašu, moze samo na srednji prst u Greece