Јелица Јововић (42) из Даниловграда и Марина Вулетић (46) из Никшића страдале су, а 26 је повређено у судару минибуса превозника „Глушица“ који се из Никшића кретао ка Подгорици, и аутомобил марке Фолскфаген бдуванских регистарских ознака (управљала Д.Т.) који је ишао према Никшићу, након чека је минубус слетео у провалију поред пута дубоку тридесетак метара, док се аутомобил у којем су, како незванично сазнајемо били мајка и ћерка, од силине удара „закуцао“ у стену.

Утврђено је да је Фолксфаген прешао на леву страну коловоза. Аутобусом никшићког превозника „Глушица“ управљао је Рацо Томовић, који је покушао да избегне најгоре, али није успео. И он је задобио повреде, које срећом, нису опасне по живот.

Међу повређеним путницима био је Спасоје Томић, који је срећом прошао са лакшим повредама.

-Возач је добро возио, уз прилагођену брзину. Одједном смо видели аутомобил који је излетео испред нас готово из супротне траке. Возач није успео да га избегне и дошло је до трагедије. Имали смо срећу да се нисмо превртали низ провалију, него смо само проклизали. Нажалост, епилог је трагичан, изгубљена су два живота, каже за „Новости“ Томић.


Цео Никшић дигао се на ноге да помогне повређенима. За мање од сат времена преко 150 људи добровољно се јавило Трансфузији Дома здравља.