БУДВА- Напет и дан испреленат инцидентним ситуацијама у Будви последњег радног дана у мају - под шатором заказане три седнице Скупштине општине Будва.

Пред одборницима Скупштине општине Будва нашли су се предлози о повлачењу закона о слободи вероисповести, иницијатива о смени председника општине, и председника Скупштине општине

Прва седница Скупштине општине Будва заказана за 29.мај – на којој је требао бити предлог о повлачењу закона о слободи вероисповести није ни одржана, јер није било кворума. На тој седници било је присутно укупно само 15 одборника.

Председник општине Будва Марко Царевић остаје на челу извршне власти у Будви до даљњег. О његов смени одборници локалног парламента у Будви ће се изјаснити 5.јуна.

ТАРЗАН У БУДВИ ИЗ Демократског фронта су саопштили да су у оближњем хотелу код општине,амбассадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић и посланик ДПС Андрија Николић, који је координатор ове партије за Будву

Ова седница је почела у подне, и на њој су се одборници требали изјасници о иницијативи за смену Царевића.У напетој атмосфери, док се седница одржавала у шатору испред зграде општине, а инспектори блокирали привремену “салу”, председник Скупштине општина Будва Крсто Радовић је прекинуо заседање седнице.

Нову седницу о смени Царевића, Радовић је заказао за 5. јун.

Седница о смени Царевића почела је жалбом одборника Демократског фронта (ДФ) на полицијске инспекторе у цивилу, који се наводно налазе испред импровизованог шатора у којем заседа седница Скупштине општине Будва.

Одборници ДФ предложили су да се седница прекине јер су полицијски инспектори блокирали шатор. Менаџер Општине Будва Мило Божовић је казао да људи у цивилу легитимишу људе испред сале и да немају легитимације.

Крсто Радовић је позвао да се достојанствено понашају додајући да Управа полиција не сме да снима одборнике.

На трећој седници СО Будва која је заказана за петак после подне одборници локланог парламента би требали да се изјасне о смени председника законодавне власти у овом граду, Крста Радовића

Испред шатора у петак било је присутно појачано обезбеђење Скупштине општине Будва, Управе полиције, присталице политичких партија које партиципирају у локалном парламенту.