ПЉЕВЉА - Директор удружења Сарадња за будућност-Црна Гора-Србија-Република Српска, Владислав Бојовић саопштио је да се на међународној конференцији у Београду „Свет после вируса корона“ јасно разумело колико је значајна иницијатива за много већим економским повезивањем и сарадњом држава региона, односно колико је оправдана и колико има смисла иницијатива председника Србије за формирање "малог Шенгена" на Балкану.


-Ако жели привредни опоравак и економски напредак, Црна Гора би морала да се много више економски отвори, ослони и угледа на Србију, као и да у великој мери преузме њен концепт решавања проблема, посебно у погледу смањења јавног дуга, привлачења инвестиција, отварања фабрика и производних капацитета, смањења незапослености, развоја инфраструктуре и смањења зависности од увоза-казао је Бојовић.

Према његовим речима поготово је значајно да Црна Гора у суочавању са изазовима након епидемије вируса корона, искористи потенцијал сарадње са државама региона поготово у погледу развоја оних сектора привреде који покрећу производњу, доносе нова радна места и увећање извоза.


Владислав БојовићПрочитајте још: Бојовић: Власт хоће да угаси и Цркву и сезону


- Такође, саобраћајно повезивање севера Црне Горе, гдје је неопходно обновити и покренути привреду, зависи од отварања и сарадње Црне Горе са Србијом. Нажалост, власт у Црној Гори из идеолошких разлога, одржавајући неразуман непријатељски став, не користи ни приближно потенцијал сарадње са Србијом и Републиком Српском, због чега превасходно штету трпе економија и грађани Црне Горе-закључио је Бојовић.