Полиција истражује “шкаљарце”

Танјуг

четвртак, 28. 05. 2020. у 09:46

Полиција истражује “шкаљарце”

Илустрација / Фото: Depositphotos

У оквиру истраге о криминалним активностим тзв. шкаљарског клана, полиција је претресала више објеката у Подорици и на Цетињу
У оквиру истраге о криминалним активностим тзв. шкаљарског клана, полиција је претресала више објеката у Подорици и на Цетињу, а потом и саслушала оне у чијим домовима је тражено оружје.


У тој акцији, због стварања криминалне организације полиција је јуче ухапсила Цетињане Милоша Ђуричковића, Сава Липовину и, како наводи подгорички дневник Вијести, извесног Борозана и саслушала више особа повезаних са њима.


Позивајући се на своја сазнања, лист пише да су “шкаљарци”, који су јуче привођени полиграфски испитивани и за тешка кривична дела, међу којима су и убиства из претходног периода, али и прање новца.


"Специјално државно тужилаштво испитује повезаност ухапшених Цетињана са кривичним делима која су се догађала у протеклом периоду. Током истраге ће се утврдити сви детаљи криминалног деловање ове групе”, рекао је саговорник листа из тужилаштва.


Истрагом, иначе, руководи специјална тужитељка Лидија Вукчевић.


Извор Вијести из врха Управе полиције рекао је да је истрага, коју су јуче привели крају, осетљива и да до коначне реализације не могу говорити о детаљима.


Нису саопштили ни да ли су претресима пронашли доказе за кривична дела која истражују.


Ђуричковић је, прецизирају, рођени брат Радомира Ђуричковића и брат од стрица Горана Ђуричковића, који су убијени у рату которских криминалних кланова.


У оптужници за убиство Радомира Ђуричковића на Цетињу, наводи се да је смртоносне хице испалио Игор Машановић, а да је Марио Милошевић дао новац за куповину аутомобила, којим је у ноћи убиства управљао Вукан Вујачић.


Горана Ђуричковића, према оптужници, убио је Бањалучанин Срђан Поповић, кога ће Аустрија изручити Црној Гори, према најавама надлежних.


Оба убиства наводно наручена су од вођа тзв. кавачког криминалног клана. Кум браће Ђуричковић - Горан Радоман, прва је жртва кокаинског рата између шкаљарског и кавачког клана.


Милоша Ђуричковића, у мају 2017. године покушали су да убију у Београду.


Прочитајте још: Покушај атентата на Звицера ОСВЕТА ЗА МАСАКР ШКАЉАРАЦА У АТИНИ? Комплетна анализа и СВИ ДЕТАЉИ сачекуше у Украјини (ФОТО)


Тај Цетињанин тада је рањен док је стајао на тераси свог стана.


Хитац испаљен из снајперске пушке погодио га је у пределу врата.


Липовина је хапшен више пута, а у децембру прошле године ослобођен је оптужби за убиство.


По налогу Специјалног тужилаштва, недавно су му лисице на руке стављане због сумње да је учествовао у прању новца.


Из Специјалног државног тужилаштва и Управе полиције нису прецизирали да ли су у истој акцији инспектори Сектора за борбу против организованог криминала и корупције јуче у главном граду претресли кућу Милића Миње Шаковића.


Наводно, инспектори су код тог Подгоричанина, који важи за високопозиционираног члана шкаљарског клана дошли тражећи оружје, пишу Вијести.