Ђуровић: Премијер Марковић урушава добросуседске и братске односе са Србијом и БиХ

В.В.

среда, 27. 05. 2020. у 23:23

Ђуровић: Премијер Марковић урушава добросуседске и братске односе са Србијом и БиХ
Након позива председника херцегновске општине Стевана Катића упућеног грађанима Србије и Босне и Херцеговине, да дођу у Херцег Нови, исто је учинила и потпредседница СНП ЦГ мр Данијела Ђуровић

Након позива председника херцегновске општине Стевана Катића упућеног грађанима Србије и Босне и Херцеговине, земље за које границе Црне Горе још нису отворене, да дођу у Херцег Нови, данас је исто учинила и потпредседница СНП ЦГ мр Данијела Ђуровић . У саопштењу је истакла да се "на примитивно понашање Владе Црне Горе не може и не сме ћутати".

-Изјава Марковића и такозваног НКТ тима је толико дискриминаторска, острашћена и приземна да једино може изазвати нелагоду код сваког нормалног грађанина наше државе. Док шаљу студенте на полагање испита у Београд, који је по њима високо ризичан у епидемиолошком смислу, истовремено забрањују долазак грађанима Србије у Црну Гору. Да ли тако воде рачуна и о својој деци или њих школују на престижним, читај скупим, факултетима света? Већег апсурда није давно било!

Премијер Марковић затвара границе за наше најпоузданије туристе из региона, Србије и Босне и Херцеговине. Прати ли премијер статистичке податке који кажу да нам 35% укупних ноћења у туристичкој сезони остварују управо гости из ове две државе? Ако овој цифри додамо и скоро 30% гостију из Руске федерације, којима је такође забрањен улазак у Црну Гору, поставља се питање којим гостима ће пунити хотеле, апартмане и остали приватни смјештај? Туристима из ЕУ који су скоро на нивоу статистичке грешке или оним пензионерима из Италије којима је благонаклоно обећао летовање у Црној Гори?

Црногорско приморје је једина сламка спаса коју најављеним мерама НКТ-а у потпуности уништава. Премијер овим поступцима урушава добросуседске и братске односе, из њему знаних острашћених политичких интереса, и ствара револт код људи из региона, те их намерно тера према другим дестинацијама. И онда када се отворе границе, кога да очекујемо када им се из Црне Горе шаље порука „незваном госту место за вратима"?

Питам Вас, господине Марковићу, хоћете ли у септембру делити социјалну помоћ, али само вама подобним партијским активистима. Хоћете ли Ви плаћати кредите које су подигли наши привредни субјекти и грађани како би спремно дочекали туристичку сезону, а од којих корист има и држава, а не само појединци?

Ближе се избори на јесен, па рачунате да ће у немаштини појефтинити глас? Мислили смо да не може горе бити, али нас сваки дан све више изненађујете у осионости. Ближе се избори. Ничија није до зоре горела, а приморци ће вам вратити истом мером, наведено је у саопштењу потпредседнице СНП мр Данијеле Ђуровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

aco

28.05.2020. 01:55

@Zulu Warriors - Bravo za gospodju ali NE u C.G.Nikada dok je Milo na vlasti Srbi opameti te se.

Sipuljanko 71

28.05.2020. 00:28

Hvala na pozivu,ja ipak ne bih letovao u Crnoj Gori gde se oseca velika netrpeljivost prema Srbima i Srbskom narodu uopste.Sigurnije se osecam u Turskoj i Grckoj gde me niko nepita ko sam.

Boris

28.05.2020. 03:59

sto dalje od crne gore da vas ovde ne jure i pljuju milogorci i duljovci. sto dalje odavde i ici tamo gde su.mirne luke i gde vas nece kao srbe glrdsri s prezirom!

Crni

29.05.2020. 16:16

Crnogorac sam (citaj Srbin) po ocu i majci a rodjen sam i zivim u Srbiji. Naravno da cu ici u CG, srbsku zemlju mojih predaka da obidjem familiju od Berana do HN. Nikome milogorci ne nanose vecu stetu nego nama Srbima poreklom iz CG i tamo i ovde i uopste me ne cudi sto moji sunarodnici iz Srbije koji nemaju rodbinske veze i ne vuku korene iz CG nece na letovanje u CG veg uglavnom u Grcku. Ne cudi me ali mi je krivo i zao. Sto cinis Djukaj sram te i stid bilo, sto zavadjas dva oka u glavi