С попуштањем короне, стижу и поморци

В.В.

среда, 27. 05. 2020. у 00:53

С попуштањем короне, стижу и поморци
Група од 48 помораца и бродског особља из Црне Горе, и још 1.100 држављана Србије, Хрватске, Албаније, БиХ, Словеније, Македоније, Италије, Белорусије и Бугарске крузером "Карнивал брезе" стигли су у дубровачку луку Груж

Група од 48 помораца и бродског особља из Црне Горе, и још 1.100 држављана Србије, Хрватске, Албаније, Босне и Херцеговине, Словеније, Македоније, Италије, Белорусије и Бугарске крузером "Карнивал брезе" након неколико месеци неизвесности и агоније због корона вируса стигли су у уторак у дубровачку луку Груж.

Већини су уговори одавно истекли а на матичном броду су пуна 72 дана били "заробљени" због пандеммије. Ни када је организован повратак, није све ишло по плану. Пре три седмице су кренули са Бахама,дошли до Енглеске али су тада били отказани сви летови. Иста је била ситуација у Шпанији и Италији па је одабрано одредиште због тога био Дубровник. Одатле су сви отпутовали својим кућама. Црногорски држављани су након преласка границе на Дебелом бријегу, упућени у карантин у Институту Игало и у Улцињ.

Саша Перишић из Херцег Новог, после осам месеци колико је провео на броду срећан је што је коначно код куће.

-Није било нимало лако од појаве корона вируса, али смо се добро држали.Осим са колегама из Црне Горе, дружили смо се, колико су дозвољавале мере епидемилога са поморцима и бродским особљем из свих бивших југословенских република, прича Саша.

На жалост неки нису могли да издрже неизвесност и притисак излоације па су се десила два самоубиства – једног држављанина Мађарске и једне Украјинке.

Андреи из Сутомора уговор је истекао још у априлу и сада је, каже, мало разочарана што ће после свега морати у карантин. Каже да су и до сада били под строгим мерама изолације а нико није имао симптоме корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације