Ранили су га, па запалили ауто и побегли: Нови детаљи пуцњаве на вођу кавачког клана (ФОТО+ВИДЕО)

Новости онлине/ С. Ђ.

уторак, 26. 05. 2020. у 21:55

Ранили су га, па запалили ауто и побегли: Нови детаљи пуцњаве на вођу кавачког клана (ФОТО+ВИДЕО)
Двојица нападача тешко ранила Радоја Звицера у обрачуну у елитном делу Кијева. После "сачекуше" запалили аутомобил, пламен захватио једног од њих
Радоје Звицер, наводни вођа кавачког криминалног клана, тешко је рањен у Кијеву.

То је Новостима потврђено из врха Управе полиције, а снимак злочина над њим забележиле су надзорне камере. Новости сазнају и да је у Звицера испаљено најмање пет метака. Он је погођен у стомак и груди.

Звицер је хоспитализован. Лекари му се, како медији преносе, боре за живот.

Две непознате особе пуцале су на Звицера, а до напада је дошло у близини елитног стамбеног комплекса "Новопецерски Липки" у Драгомировој улици.

Према првим информацијама, непознати нападачи, мушкарци старости између 30 и 45 година, су запалили "мерцедес смарт" аутомобил који су наводно возили, приликом чега је пламен захватио једног од њих. Потом су побегли са лица места.

Покренута је полицијска акција Сирена.

Кијевска полиција трага за две мушке особе, од којих једну описују као мушкарца између 30-45 година, висине 185 цм који има опекотине на лицу.

Другог нападача описују као мушкарца измеду 35 и 40 година, висине измеду 175 и 180 цм са зеленом спортском капом, црном дуксерицом и белом медицинском маском.

Поводом овог догађаја огласили су се и из украјинске полиције. Саопштењем које је објављено око 20 часова прецизирано је да је градска полиција у 18.20 на специјалној линији 102 добила дојаву да је улици Драгомирова дошло до пуцњаве.

У саопштењу се додаје да је повређени мушкарац са прострелном раном хоспитализован и да службеници полиције на месту догађаја истражују све околности злочина.

"Подаци прикупљени о тој чињеници регистровани су у полицијској управи Печерск. Након спровођења свих потребних приоритетних истражних радњи, овај догађај ће добити правну квалификацију, пише у саопштењу.

Другом човеку "кавачког клана" Радоју Звицеру црногорска полиција већ више од две године покушава да уђе у траг како би га саслушала у више истрага о убиствима која су се догодила током рата "шкаљарског" и "кавачког" клана. Он званично није осумњичен ни за један од тих злочина. Иако је било оперативних података о његовом кретању, он је увек избегавао хапшење.

Приликом хапшења Мариа Милошевића и Страхиње Ђаковића у јулу 2018. године у Приштини, како су тада писали медији, сумња се да је и Звицер био у том граду, али да му је у последњем тренутку дојављено да се спрема хапшење, те је он побегао и нестао са радара полиције.

Како се раније писало сумњало се да је умешан у убиство Веселина Вукотића, оца Јована и Игора Вукотића, који су изначени као наводне вође "шкаљарског клана". Црногорски истражитељи су од самог почетка истрагу тада усмерили ка "кавачком клану". Један од разлога за убиство је био наводно освета за покушај убиства Тамаре Звицер, супруге Радоја Звицера. Наиме, истражитељи су теретили Јована Вукотића да је 23. маја 2016. из кола пуцао на Звицерову, која је прошла без икаквих повреда.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)