После писања "Новости" председница Владе Србије Ана Брнабић огласила се поводом срамне одлуке црногорског режима да отвори границе за све, осим за Србе из Србије и Републике Српске.

- Добро је да су грађани могли да виде да смо непожељни у Црној Гори и то само зато што нисмо лагали људе да умиру од грипа или запаљења плућа, а не од корона вируса. Наставићемо да се понашамо одговорно увек говорећи истину. Ово није прави разлог оваквог понашања црногорског премијера. Ми нећемо одговарати реципрочним мерама и нећемо спречавати да грађани ЦГ уђу у Србију, али ћемо још јаче и снажније спречавати црногорске криминалце и представнике мафијашких кланова да улазе у нашу земљу који су деценијама терорисали наше грађане - наводи премијерка и додаје да ће бити предузете нове мере.

- У борби против криминалаца који долазе из Црне Горе нећемо имати милости. Овакав однос црногорског премијера послао је јасну поруку нашим грађанима, а ја желим још једном да замолим грађане да што дуже и у што већем броју остану у нашој Србији, а ако већ морају негде да оду да никако не иду тамо где су наши држављани непожељни - рекла је Брнабић.