МИЛОВ министар опште праксе, после подуже паузе, појавио се у петак на телевизији Црне Горе у емисији "Жива истина". Бркове је обријао, а после његовог гостовања ћосава и гола је једино подмукла намера да се за све што се дешава у "вјечној" окриви Србија, а приде и Русија.

Реч је о Драгиши Бурзану, доктору физике, који је своје знање, кроз разне државне синекуре раних двехиљадитих, примењивао у фисији "два ока у глави". Следећи бајату матрицу оптужио је Београд, председника Вучића, али и Москву да "стоје иза радикалних снага у Црној Гори и покушаја деструкције и бунта". Овој оригиналној тези придружио је и гротескну забринутост да се тиме "негативно утиче на имиџ Црне Горе у иностранству".

Потоњи амбасадор СЦГ у Лондону све то изговара док се још пребројавају вреће са камаре од 500 тона кокаина заплењеног у Хамбургу. И то на броду у власништву државе, чију репутацију руже Вучић и Путин. Бурзану смета и извешатавање појединих медија са литија. Ваљда их треба уређивати бибер-спрејом у очи Велише Кадића или метком у потиљак Душка Јовановића.

Надаље, гост црногорског Јавног сервиса примећује и да "СПЦ гаји наратив који Црногорце портретише као што су нацисти описивали Јевреје". Познати есесовац Јоаникије је, дакле, самог себе послао у апсану. Јер, кад је на слободи, шкоди угледу Монтенегра.

Бурзан се, пак, за изградњу личног имиџа постарао много пре. Тако је у време док је био потпредседник Владе Црне Горе омогућио пролаз за 200 наоружаних терориста ОВК преко Плава у Албанију. Као министар спољних послова на своју руку је Америци нудио споразум о неизручивању њихових војника међународним судовима. Све у свему, нема никог позванијег да одбрани Црну Гору од бившег бркајлије, иначе магистра Београдског универзитета.