Портпарол Руске православне цркве: Мила чека судбина Порошенка

Novosti Online / В.К.

недеља, 24. 05. 2020. у 13:28

Портпарол Руске православне цркве: Мила чека судбина Порошенка

Фото: Танјуг

Председник Црне Горе Мило Ђукановић кренуо је против сопственог народа, оценио је Портпарол Руске православне цркве митрополит Волконски Иларион
Председник Црне Горе Мило Ђукановић кренуо је против сопственог народа, оценио је Портпарол Руске православне цркве митрополит Волконски Иларион. Он је назвао прогоном дешавања око притварања митрополита будимљанско-никшићког Јоаникија.


-Председник Црне Горе Мило Ђукановић кренуо је против сопственог народа. То да је отворено против Цркве, покушава да формира неку нову организацију, показује да он не разуме, као прво, суштину шта је Црква, а под два, не разуме сопствени народ. Српска православна црква у Црној Гори није нека страна организација. То је црква црногорског народа. И ако господин Ђукановић који, колико знам није крштен и који је атеиста, покушава да формира сопствену цркву, представља велику грешку – рекао је митрополит телевизији „Русија 24“, одсећајући да је овакву грешку направио и председник Украјине Петро Порошенко.


Прочитајте још: "Мило ће завршити као Порошенко": Руска црква упутила оштру поруку Ђукановићу


- Он је покушао да искористи насталу ситуацију и одигра на карту Цркве како би сакупио поене у својој предизборној кампањи. Као што знамо, та авантура га је довела до срамотног пораза на изборима.


Сигуран сам да господина Ђукановића чека иста жалосна судбина, ако не ревидира свој став, ако не престане са прогоном канонске црногорске Православне цркве – црногорске не по имену, већ по томе што је она црква црногорског народа – нагласио је Иларион.- Како би Ђукановић то разумео потребно је само да погледа на масу људи који су изашли на улице како би показали своју солидарност са притвореним епископом Јоаникијем.

Коментари (2)

Prellee

24.05.2020. 13:39

To je dobar izlaz za njega, mada je on zaslužio sudbinu Čausekog. Dugo je vladao, vrijeme je da ode u prošlost i da više ne muti, da više ne talasa, da više ne prijeti narodu...

Гојко

24.05.2020. 16:08

Milo je doneo zastavu i himnu koja vredja vecinu gradjana Crne Gore te ih oni ne prihvataju i nikad nece.To je cinjenica koju nikakva policija,kazne i sila ne mogu promeniti.Trobojka Kralja Nikole, himna Onamo namo kad tad ce se vratiti,a izgleda-uskoro.Oni koji su sa Milom su vecinom agnostici.