Наставља се са инцидентима у Црној Гори. Овога пута у Бијелом Пољу, где су, како је саопштено из Општине Бјело Поље ''вандали у раним јутарњим часовима на Тргу Слободе поломили постоља и држаче и уклонили 12 државних застава, које се сваке године постављају у част обележавања Дана независности и Дана државности''.

Акт је изазвао згражавање грађана, а председник Општине Петар Смоловић најоштрије је осудио тај, како је казао, ''чин примитивизма, уперен против државних симбола, са циљем да атакује на мир и суживот који вековима постоји у Бијелом Пољу''.

-Заједно са надлежним државним органима учинићемо све да се вандали приведу правди и казне. Повампирени фашизам који је присутан у изјавама неких десничарских политичара ових дана, изгледа да даје подстрек лабилним особама, да нападну на државне симболе и то баш на Тргу Слободе у најтолератнијем и најтранспаретнијем граду у Црној Гори. Поручујемо им да велика већина грађана остаје на европском путу антифашизма, мира и толеранције који не могу уздрмати ни овакви поступци неодговорних појединаца, саопштио је Смоловић, поводом овог инцидента, који ће додатно распирити поново продубљене поделе у Црној Гори.