Инцидент на Тргу Слободе у Бијелом Пољу: Уклоњено 12 застава Црне Горе

М. СЕКУЛОВИЋ

23. 05. 2020. у 13:15

Инцидент на Тргу Слободе у Бијелом Пољу: Уклоњено 12 застава Црне Горе
Како је саопштено из Општине Бјело Поље ''вандали су у раним јутарњим часовима уклонили 12 државних застава, које се сваке године постављају у част обележавања Дана независности и Дана државности''

Наставља се са инцидентима у Црној Гори. Овога пута у Бијелом Пољу, где су, како је саопштено из Општине Бјело Поље ''вандали у раним јутарњим часовима на Тргу Слободе поломили постоља и држаче и уклонили 12 државних застава, које се сваке године постављају у част обележавања Дана независности и Дана државности''.

Акт је изазвао згражавање грађана, а председник Општине Петар Смоловић најоштрије је осудио тај, како је казао, ''чин примитивизма, уперен против државних симбола, са циљем да атакује на мир и суживот који вековима постоји у Бијелом Пољу''.

-Заједно са надлежним државним органима учинићемо све да се вандали приведу правди и казне. Повампирени фашизам који је присутан у изјавама неких десничарских политичара ових дана, изгледа да даје подстрек лабилним особама, да нападну на државне симболе и то баш на Тргу Слободе у најтолератнијем и најтранспаретнијем граду у Црној Гори. Поручујемо им да велика већина грађана остаје на европском путу антифашизма, мира и толеранције који не могу уздрмати ни овакви поступци неодговорних појединаца, саопштио је Смоловић, поводом овог инцидента, који ће додатно распирити поново продубљене поделе у Црној Гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

tom

23.05.2020. 14:27

E moj pero, ti si jedan od retkih koji ne shvata da u CG nešto debelo ne štima, ne sklanjaju se zastave iz puke dosade.

Горан

23.05.2020. 15:48

Садашња застава Миловог Монтенегра нема никакве везе са историјским заставама Црне Горе. Због тога је великиу број грађана Црне Горе не прихвата као своју.

Василије

24.05.2020. 20:12

Тробојка је застава праве Црне Горе.