Спасена деца и мушкарац из чамца код Светог Стефана: Таласи претили да их “прогутају”

Novosti online / Б. Дабић

петак, 22. 05. 2020. у 11:17

Спасена деца и мушкарац из чамца код Светог Стефана: Таласи претили да их “прогутају”

Илустрација / Фото РТВ Будва

Спасилачки тим успео је да избави мушкарца и двоје малолетне деце код Светог Стефана, чији је чамац био угрожен због удара снажног ветра и високих таласа

Мушкарац и двоје малолетне деце спасенису у ноћи између четвртка и петка код Светог Стефана, у тренуцима док су удари северног ветра износили и до 35 чворова, а таласи имали висину и до три метра.

Они су били у моторном чамцу, а брзом интервенцијом спасилачког тима Управе поморске сигурности и управљања лукама (УПСУЛ) спасени су од непредвидивих ћуди мора

- У 22:41 дежурни оператери на Поморско оперативномцентру УПСУЛ примили су информацију од колега из Сектора граничне полиције Будва да је потребна хитна асистенција чамцу типа ''Гуц'' дужине осам метара, у којем су били једна одрасла мушка особа са двоје малолетне деце узраста од шест и седам година. Чамац је био везан на бове са теговима, које су услед веома јаког северног ветра попуштале, те је претила опасност да се насуче о зидине старог града острва Свети Стефан - саопштили су медијима из УПСУЛ.

У овој години, како наводе у УПСУЛ, ово је прва озбиљнија акција коју је спровела Служба трагања и спашавања која ради у склопу Сектора сигурности пловидбе УПСУЛ.

- Акцијом је доказана добра припремљеност посаде и квалитетно урађен сервис пловила. Спремно дочекујемо предстојећу наутичку и туристичку сезону, са надом да буде што мање оваквих ситуација, навели су из Управе.