У центру Берана током слављеничке вожње грађана Берана, Рожаја, Андријевице, Плава и Гусиња, поводом Дана независности, на главном градском тргу дошло је до употребе ватреног оружја. Кратки рафал је испаљен из једног аутомобила из колоне, после чега је цео догађај објављен на друштвеним мрежама.

Полиција која је обезбеђивала добро оркестрирану вожњу колоне у којој су били политичари из владајућих партија на државном нивоу, директори јавних установа и предузећа, реаговала је касније и како се незванично сазнаје ухапсила једну особу.

"Новостима" је потврђено привођење ове особе, уз напомену да је реч о малолетнику и да је пуцано из гасног пиштоља...

Овај догађај изазвао је згражавање нормалног света, јер, јасно је, радило се о провокацији грађана Берана, који на њу још једном нису насели.

НЕМА КРИВИЧНОГ ДЕЛА

Службеници Центра безбједности Беране су против А.Т. (17) поднели захтев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 13. Закона о јавном реду и миру, као и због прекршаја из члана 10. Закона о оружју.


А.Т. је данас из возила марке VW Passat које се кретало у колони возила поводм прославе Дана независности Црне Горе испалио више хитаца из ватреног оружја.


О догађају је обавештен надлежни државни тужилац који се изјаснио да у радњама пријављеног нема елемената кривичног дела.