Шеф црногорске дипломатије: Нећемо дозволити да се Србија меша у унутрашње ствари државе

Novosti Online / В.К.

21. 05. 2020. у 16:21

Шеф црногорске дипломатије: Нећемо дозволити да се Србија меша у унутрашње ствари државе
Коментаришући изјаве министра спољних послова Србије Ивице Дачића, Срђан Дармановић, шеф црногорске дипломатије рекао да Црна Гора неће дозвољавати да се Србија меша у унутрашње ствари Црне Горе
Коментаришући изјаве министра спољних послова Србије Ивице Дачића, Срђан Дармановић, шеф црногорске дипломатије рекао да Црна Гора неће дозвољавати да се Србија, под плаштом наводне угрожености интереса Срба у Црној Гори, меша у унутрашње ствари државе

Црна Гора неће дозволити да се Србија, под плаштом наводне угрожености интереса Срба у Црној Гори, меша у њене унутрашње ствари, поручио је шеф црногорске дипломатије Срђан Дармановић, тврдећи да у Црној Гори није И никада неће бити угрожени народи “па наравно ни српски”. Коментаришући изјаве министра спољних послова Србије Ивице Дачића он је рекао да Црна Гора неће дозвољавати да се Србија, под плаштом наводне угрожености интереса Срба у Црној Гори, меша у унутрашње ствари државе.


-Врло је неодговорно кад се примене епидемиолошких, којима се чувају животи и здравље наших грађана, користе као јефтина, али нимало наивна платформа за распаљивање политичких страсти и стварање атмосфере напетости, рекао је Дармановић за подгоричку Побједу, додајући да то не може бити образац добронамерне политике ни у својој, а камоли у другој, суседној земљи за коју још тврдите да је пријатељска и братска.


-Па све то још зачините ни мање ни више него тезом о братоубилачком грађанском рату који само што није почео! То није начин на који говоре пријатељи и наводно партнери на европском путу, а још мање стил и вокабулар министара и високих дипломата.


Прочитајте још: Дачић: Власт Црне Горе измишља да се Србија меша у унутрашње ствари


– У Црној Гори могу бити “угрожени“ само они који не поштују њен Устав и законе, њен грађански и мултиетнички карактер, њен демократски избор, само они који својим фанатизмом угрожавају права и слободе других. Не дешава се први пут да одлуке које Црна Гора доноси, у складу са својим националним интересима, буду предмет неодмерених коментара са највиших политичких адреса у Србији. То је реторика која је нама у Црној Гори добро позната, која се константно понавља и која је последица српског национализма дубоко укорењеног у њиховом политичком дискурсу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Ацика

21.05.2020. 16:43

Припрема етничког чишћења и геноцида не могу бити унутрашње ствари . Патријарх Иринеј је још раније  прозрео ваше намере у којима ће те бити спречени.

Јабре

21.05.2020. 17:02

Ко не признаје суверенитет и територијални интегритет Србије нема никакво право да се жали да се Србија меша у унутрашње ствари.