Дачић: Власт Црне Горе измишља да се Србија меша у унутрашње ствари

Танјуг

четвртак, 21. 05. 2020. у 11:34

Дачић: Власт Црне Горе измишља да се Србија меша у унутрашње ствари

Фото: Танјуг

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је очигледно да је црногорска власт одабрала да у српском народу види реметилачки фактор и да зато стално измишља да се Србија меша у унутрашње ствари Црне Горе
Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је очигледно да је црногорска власт одабрала да у српском народу види реметилачки фактор и да зато стално измишља да се Србија меша у унутрашње ствари Црне Горе и да има нешто против њеног самосталног пута.


Дачић је на Студију Б рекао да је Србија била веома уздржана и трудила се да не заоштрава ситуацију са Црном Гором, али да је Црна Гора реаговала изузетно агресивно, оптужбама да се ми наводно мешамо у њене унутрашње ствари.


Подсетио је да је рекао да се плаши да не дође до братоубилачког рата што, каже, ника није било између Срба и Црногораца.


Дачић је рекао да што се Србије тиче, историјска је чињеница да између себе не само да нисмо никада ратовали, него није било никаквих сукоба, и да о томе говори читава наша историја, књижевност и гусле.


“Јуче сам видео и умро сам од смеха кад је то дошло дотле да гусле певају о Црној Гори и НАТО. То је новокомпонована гусларска песма, све песме су биле везане за историју, херојску борбу против Турака”, каже Дачић.


Поручио је да Србија не може да ћути и жмури на проблеме српског народа, те да нема ништа проив тога да свако бира свој пут.


Прочитајте још: Дачић: Дешавања у Црној Гори на ивици братоубилачког рата


“Једино што нас занима у овом проблему је питање положаја српског народа и СПЦ. Српски народ тамо није национална мањина, има више од 28 одсто”, рекао је Дачић и навео да без обзира на толики проценат Срба у укупном становништву Црне Горе нема их у дрзавним организма, нити међу министрима и амбасадорима.


Напоменуо је да данас у модерном свету, свидело се то некоме или не, питање људских права, па и права народа и верских заједница више није унутрашње питање, већ универзално питање које занима све.

Коментари (3)

Гојко

21.05.2020. 12:43

Milogorci zbog snaznog dokazivanju NATO azdaji,nikad ne isticu samostalno mesanje Srbije u njihove interese,vec to uvek,u duetu,pojacavaju sa I ruskim mesanjem / kao u slucaju fatamorganskog pokusaja drzavnog udara 2016.g. /