Председник Црне Горе проповеда сатанску Цркву и хоће Црну Гору да претвори у демонску, сатанску заједницу, поручио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије у литургијској беседиу Цетињском манастиру. „Безбожници који се одричу ћивота Светога Петра Цетињскога и крштене Црне Горе и свих Црногораца, свих Срба кроз векове, хоће да стварају своје сатанске цркве“, рекао је он.

Владика је поновио да власт данас поново скреће на безбожни, сатански, антибожји, антихристовски пут.

-То је оно што ради данас власт у Црној Гори, сели Црну Гору у скотско мртвило, ништавило, и у исто време темељи будућност Црне Горе на богоубилаштву и братоубилаштву, на ономе што је урађено овде у време и после Другога светскога рата. На томе темељити будућност Црне Горе то може само неко ко је изгубио памет, ко је сатанизован. Они који данас управљају судбином овог народа настављају безбожни, сатански пут гонитеља Христових, пут Пилата, пут ондашњих Јевреја који су разапели Христа, пут безбожника који су утамничили Ловћенског Тајновидца. Они тим путем ходе одричући се пута којим је кренуо овај народ и простор још апостолских времена па наставио до и после Св. Саве, и наставио Светим Петром Цетињским Чудотворцем и Петром Ловћенским Тајновидцем. Одричући се тога пута који води у живот вечни, као и ћивота Св. Петра Цетињскога, и пљујућу у суштини на Светога Петра Ловћенског Тајновидца, нико од њих, па ни председник Црне Горе, практично до данас, није дошао у ове дане да узме благослов од Светога Петра Цетињскога, јер он за њих не представља ништа, рекао је митрополит.

Митрополит Амфилохије оцењује да председник хоће Црну Гору да поново поведебеспућем. Он је ипак изразио наду да ће доћи време да се Свети Петар ловћенски тајновидац извади из тамнице Фрање Јосифа и његовога каплара, који су, свако у своје време, срушили цркву на Ловћену и оскрнавили кости овог Божијег угодника.

- И данас у ово наше време овде се наставља то дело Фрање Јосифа и његовога каплара. И тај пут којим су они ходили се проглашава за пут Црне Горе а то није пут већ беспуће. То је сатански, демонски пут који разара и отуђује људе и народ од онога пута који води у живот вечни. То је пут смрти, пут ништавила. Истинска, права Европа није Фрања Јосиф, ни Наполеон, ни Хитлер и њихови духовни и морални наследници, него Европа апостола Петра и Павле, то је пут светих великих епископа римских Климента и Григорија Двојеслова, Бенедикта Нурскијскога, Св. Фрање Асишкога, Европа Шекспира и Дантета. То је Европа, истинска, права, то су европске вредности. Фрања Јосиф, је тиранин и насилник, и каплар који је наставио његово дело и разорио свештену Цркву Светога Петра Ловћенскога Тајновидца и утамничио његове мошти у онај пагански маузолеј, нису европске вредности а да нажалост њима сада ходи Црна Гора - закључиоје митрополит Амфилохије.