Криминалистичка полиција након вишемесечних активности ухапсила осам службеника Управе за инспекцијске послове који се терете за кривично дело злоупотреба службеног положаја. То је саопштено из Управе полиције.


Ухапшени А.М. (63) из Улциња, В.В. (61) из Подгорице, М.К. (48) из Подгорице, М.С. (53) из Подгорице, З.В. (55) из Никшића, С.К. (45) из Херцег Новог, В.Ш. (64) из Плава и А.Ш. (37) из Петњице.


Припадници Одсека за сузбијање привредног криминала су спроводећи вишемесечну акцију, у сарадњи са Основном државним тужилштвом у Улцињу, прикупили доказе који упућују на сумњу да су ови службеници Управе за инспекцијске послове током летње туристичке сезоне 2019. године на територији Улциња, где су били радно ангажовани, прекорачењем својих овлашћења и злоупотребом службеног положаја починили кривично дело које им се ставља на терет.


Сумња да су ове особе приликом контрола из своје надлежности код пореских обвезника – угоститељских обеката утврдили неправилности у раду, тачније неправилности у обрачуну и плаћању потребних обавеза према буџету, након чега нису сачињавали записнике о извршеној контроли, те нису констатовали утврђене прекршаје, чиме су омогућили контролисаним пореским обвезницима даљи незаконит рад и стицање противправне имовинске користи а све на штету Буџета Црне Горе, ", саопштено је из Управе полиције.


Прочитајте још: Нечувен скандал у Црној Гори: Инвеститор донео инспекорима мито


Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити спроведени Основном државном тужилшатва у Улцињу.