НОВА ПРЕПРЕКА ЗА СРБЕ: Од сутра потребан ПЦР тест за улазак у Северну Македонију

Бета

среда, 08. 07. 2020. у 22:33

НОВА ПРЕПРЕКА ЗА СРБЕ: Од сутра потребан ПЦР тест за улазак у Северну Македонију

Фото: Д.Стојаковић

Такву одлуку Влада Северне Македоније је донела на предлог Комисије за заразне болести при Министарству здравља, на основу епидемиолошког стања и у складу са информацијама добијеним од медицинских власти у тим земљама
Држављани Србије, Црне Горе, БиХ и Косова од сутра ће за улазак у Северну Македонију морати да имају негативан ПЦР тест не старији од 72 сата, одлучила је вечерас влада у Скопљу.


Како се наводи у саопштењу са 75. седнице, уз обавезан негативан медицински резутат на ковид 19 за улазак у Северну Макдонију држављани Србије, Косова, Црне Горе и БиХ ће морати да приложе и попуњену изјаву са личним подацима о месту и времену трајања боравка.


Такву одлуку Влада Северне Македоније је донела на предлог Комисије за заразне болести при Министарству здравља, на основу епидемиолошког стања и у складу са информацијама добијеним од медицинских власти у тим земљама.


Министар здравља Северне Македоније Венко Филипче је рекао да је таква препорука дата јер се у Србији, Црној Гори, БиХ и на Косову у последње време значајно повећао број заражених корона вирусом и да његова земља мора да се заштити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Deps

08.07.2020. 23:00

Ako taki nam i treba. Mi smo otvoreni za sve, i svi su nas i zarazili. Kontra mera za svakog, ko traži od nas test i mi od njih isto. Nebi ni došlo do ovoga

Srbenda prosecna

08.07.2020. 23:18

To sto vise se nemoze ici u Grcku to je vec jasno.Nego sta ce da rade ovi jadnici za nazad?

Milosav

09.07.2020. 11:12

Sto se mene tice, samo da ne zabrane da se ode u Bajinu Bastu i na Taru...