Шта ће бити са већ уплаћеним путовањима? За све резервисане аранжмане у Грчкој до 15. јула важи СЛЕДЕЋЕ ПРАВИЛО

Танјуг

понедељак, 06. 07. 2020. у 19:23

Шта ће бити са већ уплаћеним путовањима? За све резервисане аранжмане у Грчкој до 15. јула важи СЛЕДЕЋЕ ПРАВИЛО

Фото: ЕПА

За све који су имали уплаћене и резервисане аранжмане до 15. јула, а који су обустављени услед затварања границе у Грчкој, биће омогућени заменски ваучери
ЗА све који су имали уплаћене и резервисане аранжмане до 15. јула, а који су обустављени услед затварања границе у Грчкој, биће омогућени заменски ваучери, а одлука грчких власти неће утицати на туристе који су сада на летовању, и они ће моћи несметано да се врате у земљу.

Грчка је јутрос рано затворила границу за држављане Србије, осим за неопходна путовања.

Држављанима Србије улазак у Грчку забрањен је до 15. јула, када ће се о одлуци поново одлучивати у зависности од епидемиолошке ситуације.

Сви који су већ у Грчкој, не треба да брину и моћи ће да искористе аранжман до краја, потврђују из туристичких агенција.

Наводи да се овој мери нико није надао па самим тим ни припремао за такав сценарио, али да свакако нема много нових путника који су уплатили аранжман у последње време, већ су углавном то учинили раније, пре 15. марта.

Како каже, видеће се још како ће власници смештаја у Грчкој поступити даље, односно да ли ће хтети да врате новац и да ће свакако нашим путницима бити понуђена заменска путовања и додаје да је 90 одсто путника врло позитивно реаговало на ту меру.

Неће бити проблема ни са туристима који су тренутно на летовању, односно моћи ће да остану и приведу свој одмор крају.

Фото: ЕПА


Агенције ће слати празне аутобусе по путнике како би их вратили и надамо се због протокола и процедура које су на снази, да неће бити проблема, техничке ствари решиће се у ходу и путици не треба да, брину већ да буду у контакту са својим водичима који ће им давати правовремене информације.

Они који су у сопственој режији на одмору такође могу да одлуче да ли ће остати још или ће се вратити.

Имајући у виду претходне одлуке грчких власти тешко се може проценити да ли ће граница бити отворена након 15. јула.

Путници који је требало да путују могу да добију вредносне ваучере и да путују наредних месеци или целе наредне године или ако не искористе ваучер, да им се од 2022. године врати новац.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Lola

07.07.2020. 00:52

Agencije ne vracaju pare. Nude neke papire za zamenska putovanja, a svaki put naplacuju svoje troskove. Kradja uz pomoc drzave.

pine

07.07.2020. 09:17

prosto je neverovatno da nijedan mediji u srbiji neće da pozove pravnika da objeasni koja su prava potrošača ako neće zamensko putovanje, nego svoj novac,i zašto osiguranje, koje je izmišljena profesija, neisplaćuje odmah novac, jer tome i služe, i koga to potrošač u stvari finansira? i poslednje,, ako je neko već uplatio putovanje, što mu se barem deo sredstva ne vraća, barwm deo zarade koju bi agencija ostvarila da nema covida

Cinik ovdašnji

07.07.2020. 14:39

@pine - Država je odlukom Vlade amnestirala agencije još u martu da ne moraju da vraćaju pare do 1 januara 2022...Jer su zakukali da će propasti...Tako da onaj, ko bi tužio agenciju, mora zapravo da tuži državu...Tu je problem. Zato je bolje uzeti zamenski vaučer, pa ako ne isoristiš, moraju da vrate pare u 2022. godini, a onda možda videti sa adviokatom može li se nadoknaditi nekako to prinudno čekanje...

Igor

07.07.2020. 14:47

svi su znali vec da od mora nema nista i na silu uplacivali sad nek se oproste od para i cao pa nek opet uplacuju.vratice im vucic pare hahahhah