Београдска породица депортована из Грчке: Три дана уживали на мору, па обавештени да морају да се врате кући јер је отац ПОЗИТИВАН на вирус корона

Novosti Online

петак, 03. 07. 2020. у 12:45

Београдска породица депортована из Грчке: Три дана уживали на мору, па обавештени да морају да се врате кући јер је отац ПОЗИТИВАН на вирус корона

Фото: АП

Београђанка је на друштвеним мрежама описала своје искуство са летовања у Ситонији након што је утврђено да њен муж има вирус корона
Ово је објава једне Београђанке на друштвеним мрежама која се после само три дана уживања на летовању заједно са својом породицом вратила кући јер је тест који је рађен на уласку у Грчку показао да је њен супруг позитиван на корона вирус!


- После одређеног двоумљења, ипак смо решили да кренемо на пут јер смо и супруг и син и ја били здрави. У недељу смо сели у ауто и пошли за Грчку - почела причу Београђанка.


Она је објаснила како је изгледало само тестирање на граници. Наиме, тестирана су сва возила са српским таблицама, али само по једна особа из сваког аутомобила.


- Супруга су тестирали и рекли да будемо 24 сата у самоизолацији, а да резултате јављају у року од 72 часа и то само уколико су позитивни - казала је она.


Након три дана сунчања, шетње и купања по Ситонији, само неколико минута пред истек тих 72 сата, уследио је позив који су се надали да никад неће добити.


- Јуче, буквално пет минута пред истек тих 72 сата већ смо се радовали мислећи да је све у реду када су нас позвали и саопштили да је муж позитиван - испричала је ова Београђанка.


Разговор је трајао, прича она, више од 20 минута. Постављали су гомилу питања у вези са њиховим детаљним кретањем током та три дана, да наведу сваки кафић, ресторан и плажу на којима су били. Осим тога, упитани су за здравствено стање генерално, као и да ли је особље хотела, ресторана и маркета у које су одлазили поштовало мере заштите, да ли су носили маске и рукавице, а потом дали инструкције које нико не би пожелео на свом одмору.


- Питали су између осталог и где смо у том тренутку. Ми смо тада били на плажи и рекли су нам да моментално идемо у собу и да 14 дана не излазимо из ње. Након пола сата су позвали поново и рекли да има још једна опција и да, уколико желимо, можемо да кренемо кући уз све мере предострожности: целим путем са маскама, да не стајемо нигде осим рецимо на пумпи и где је баш неопходно - прича она.Породица је са олакшањем изабрала да иде кући. Претпоставка је да, пошто су током првог телефонског разлога упитани и да ли код зараженог супруга има симптома, а он их у том тренутку није имао, да је то и разлог што им је понуђено да се врате кући. Вероватно би морали да остану две недеље у неком хотел- да је симптома било, али то су само претпоставке јер нико није образложио зашто им је та опција накнадно понуђена.(blic.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Psihijatar

03.07.2020. 16:01

Neobaveštena gospođo, svi članovi vaše porodice ukoliko nemaju simptome, a neko od vas je pozitivan, idu u kućnu izolaciju. Ukoliko neko od vas dobije simptome radiće se test i biće hospitalizovan. Izolacija traje 14 dana uz redovnu proveru da li je poštujete.

Idi probaj

04.07.2020. 17:15

@Psihijatar - pa će te Grci na kraju smeste u samicu u ludari na 14 dana.