Епидемија није снизила високе цене хрватских летовалишта

Novosti online

петак, 29. 05. 2020. у 22:24

Епидемија није снизила високе цене хрватских летовалишта

Depositphotos

Без обзира на то што многе земље покушавају да обнове свој туризам давањем уступака, хотелијери у Хрватској одлучили су да не смање цене ноћења
Без обзира на то што многе земље покушавају да обнове свој туризам давањем уступака, хотелијери у Хрватској одлучили су да не смање цене ноћења.

Ово значи да је за хотеле високе категорије цена од 300 до чак 500 евра дневно, а у апартманима који су више категорије, цене се крећу од 100 до 150 евра.

Појединци који долазе због економских интереса, могу да уђу у земљу. На граници ће се од таквих тражити папир као доказ о пословном састанку на територији Хрватске. Од туриста се захтева доказ о потврди резервације било које врсте смештаја.

Што се тиче мера на плажи, на 100 метара квадратних може бити највише 15 људи, а пешкири не смеју да буду један до другог. Осим тога, службеници ће бити постављени на већим плажама. Они ће да контролишу да ли се туристи понашају прописно, али и да спречавају гужве.

Подсетимо, док грађани Србије не могу до 15. јуна да уђу у Хрватску, грађани Хрватске могу без проблема да прелазе границу са нашом земљом.

То су многи Хрвати и искористили, па су тако већ првих дана након забране уласка похрлили у Србију како би куповали цигаре, лекове или прехрамбене производе, који су овде много јефтинији. Тако, примера ради, за једно путовање до Србије могу да уштеде и чак 50 до 100 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Uranium

30.05.2020. 09:57

Elita iz Srbije godinama letuje u Hrvatskoj.Blago njima kad mi ne mozemo.Ma dobra je i Paralija sta fali.