Летовање у Италији чак 20 одсто скупље?

Новости Онлине

среда, 27. 05. 2020. у 00:10

Летовање у Италији чак 20 одсто скупље?

AP Photo

Поштовање прописа уведених у циљу спречавања ширења вируса ковид-19, који је тешко погодио Италију, довешће до повећања цена
У ИТАЛИЈИ би у августу, због правила о ограниченом броју људи на плажама, у ресторанима и другим јавним местима, трошкови за десетодневно летовање могли да буду повећани за 18 до 20 одсто у односу на прошлу годину, оценило је удружење за заштиту потрошача Codacons.

Резултати истраживања јавног мњења показују да више од 50 одсто становника Италије не планира летовање, а од укупног броја оних који ће путовати њих 90,2 одсто учиниће то унутар граница своје државе.

Процењује се да ће поштовање прописа уведених у циљу спречавања ширења вируса ковид-19, који је тешко погодио Италију, довести до повећања цена.

Влада Италије позвала је грађане да ово лето проведу у својој земљи одредивши, у оквиру пакета мера за ублажавање последица епидемије ковида-19, бонус од 500 евра за породице који би им олакшао трошкове.

Codacons је, међутим, оценио да ће сунцобрани, лежаљке, паркинг, храна, пиће и остале услуге које се нуде на купалиштима Италијане коштати ове године више него ранијих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)