Палма: Нема принудног карантина за туристе у Грчкој, осигурање покрива и корону

NovostiOnline/ВН

21. 05. 2020. у 13:43

Палма: Нема принудног карантина за туристе у Грчкој, осигурање покрива и корону

Фото Архива ВН

Почасни конзул Републике Грчке у Србији, Драган Марковић Палма, демантује писање појединих медија да уколико се неко разболи од корона вируса у Грчкој, да ће морати да остане 14 дана у принудном карантину
Почасни конзул Републике Грчке у Србији, Драган Марковић Палма, демантује писање појединих медија да уколико се неко разболи од корона вируса у Грчкој, да ће морати да остане 14 дана у принудном карантину и да ће морати да плати власнику хотела 150 евра по дану, односно око 2.100 евра за све време трајања карантина.

-"Те информације нису тачне. Од 1. јуна биће отворен улаз у Грчку за пословна путовања, сезонске раднике и чланове породица које живе у другим земљама. Туристи ће моћи да путују у Грчку од 15. јуна без обавезног теста или карантина. Влада Републике Србије донела је такође одлуку да не требају тестови при уласку у нашу земљу, тако да туристи из Србије неће имати никакве додатне трошкове у том смислу. Ако се којим случајем неко од туриста разболи током летовања стандардна полиса осигурања покриће комплетну негу до момента када се дијагностикује присуство корона вируса. У колико се утврди да је неко позитиван, свакако неће бити додатних трошкова о којима се пише у појединим медијима од 150 евра дневно или 2.100 евра за 14 дана, већ ће се такав туриста вратити у Србију или ће бити збринут у Грчкој. Грчка је најбезбеднија и најсигурнија страна дестинација за туристе из Србије. Изградњом аутопута кроз Србију и Северну Македонију, наши туристи могу за јако кратко време стићи до туристичких дестинација у Грчкој или се вратити назад у нашу земљу " рекао је Марковић.


У Грчкој су цене смештаја, хране, бензина остале исте као и прошле године и Грчка и њени туристички радници учиниће све да боравак српских туриста буде што безбеднији и што угоднији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Ekica

21.05.2020. 14:39

Pitajte "gospodo" kako ide genijalni posao rodjenog državnika i njega, sa izvozom svinjskih papaka i glava u Kinu u zamenu za leteće automobile ?