ХОТЕЛ на отвореном настао из жеље да се укаже на лепоте швајцарских Алпа овог лета наставиће пословање на веома необичан начин.

Иако хотел „Нул Стерн“ тренутно не послује, за ово лето припрема се својеврсни „спин-офф“ са собама без крова и зидова који ће обухватити још већи број локација у Швајцарској. Зваће се „Зеро Реал Естате“, преноси портал „Нова“.

Хотел је заправо дело двојице браће, концептуалних уметника Франка и Патрика Риклина који су овим пројектом желели да пошаљу поруку о природним лепотама швајцарских Алпа, али на један мало другачији начин.

Сам назив значи буквално “нула звездица”, а собе у овом “хотелу” немају ни прозоре, ни врата, па ни кров.

Ово здање отворено је још 2016. и имало је на располагању неколико соба, односно апартмана, који су се налазили на око 1.200 метара надморске висине у кантону Сен Гален. Међутим, можда реч „собе“ није најсрећнији избор с обзиром на то да су у питању постоља с брачним креветом и уз то ноћним ормарићима усред планинске дивљине.

Можда ћете приметити да овој слици недостаје бар тоалет, али за оне који су одседали у овом јединственом луксузу, у непосредној близини су имали колибу с тоалетом, али и батлера који им је био на располагању. Једна ноћ за ову авантуру коштала је нешто више од 200 евра, а листа чекања је била огромна.