Србија од 15. маја покреће велику кампању за долазак гостију са истока: Кинези за спас туристичке сезоне

Ј. СУБИН

среда, 06. 05. 2020. у 11:00

Србија од 15. маја покреће велику кампању за долазак гостију са истока: Кинези за спас туристичке сезоне

Фото К. Михајловић

Само пробну платформу посетило 200.000 људи. Вучић на промоцији
ТУРИЗАМ је једна од грана привреде која је највише погођена пандемијом. Наша земља, због тога, од 15. маја, почиње велику кампању доласка гостију из Кине. Промоција Србије радиће се преко платформе "Флиги", која је у власништву "Алибабе". Прве госте из Азије наша земља очекује чим се за то створе здравствени услови, а надлежни истичу како је интересовање велико.

Да ће се кренути у ову кампању, најавио је и министар туризма Расим Љајић. Читав пројекат води Туристичка организација Србије, а поздравни говор и позив да се посети Србија, када све буде заживело, одржаће председник Србије Александар Вучић.

- Прошле године имали смо кампању на овој платформи, која има неколико милиона пратилаца - испричала нам је Марија Лабовић, директор ТОС. - То је једна од највећих кинеских платформи за путовања. Недавно су нас позвали у жељи да направимо заједно кампању, која ће бити бесплатна и за шта нећемо морати ништа да платимо. Туристи из Кине воле да долазе у Србију. Прве туре сада очекујемо чим се стекну здравствени услови за путовања.

Према речима Лабовићеве, кампања почиње 15. маја. Сада се ради завршна припрема. Иначе, само је пробну платформу посетило више од 200.000 људи.

- Први поздравни снимак биће од председника Србије - казала нам је Лабовићева. - Наша земља промовисаће своја природна богатства и културно-историјско наслеђе, бање, планине и градове. Да покажемо туристима шта све могу да обиђу и да уживају у српској гастрономији. Туристи из Кине воле да виде западну Србију. Нарочито Увац, Дрину, "Шарганску осмицу"... Све то, под условом да буде здравствено безбедно. Снимили смо и "лајв стриминге", са питањима и одговорима, што је њима посебно занимљиво.

Уз то, како нам је рекла Марија Лабовић, Србија се спрема за велику промоцију одмора у нашој земљи. Од 11. маја почиње кампања за домаће туристе. Где могу да иду и шта све да посете.

Туризам је једна од грана која је највише погођена пандемијом. Министар туризма Расим Љајић изјавио је да је штета у овој грани привреде већ око 300 милиона евра. Зато се наша земља окреће домаћим гостима, са додатних 400.000 ваучера.

У Туристичкој организацији Србије истичу да је проглашење пандемије и привремено обустављање међународних летова, утицало на то да пад долазака страних гостију у нашу земљу у марту буде 56 одсто.

Коментари (11)

Marco Matta

06.05.2020. 11:22

Kinezi!? Ja sam drzavljanin Italije! Već sam kupio kucu na selu u Srbiji prošle godine i moja buduća supruga je Srpkinja rodjena u Srbiji! Spremni smo da se vencamo u Srbiji! Ja sam investirao u Srbiji i zašto mi nemamo prednost!? Skandalozno!

Miki-Zg

06.05.2020. 17:29

@Goran - Korona je u EU od 11. mjeseca ,samo je bila visoka temperatura ,upala pluća itd. za sve kriva Kina ??

iseljenik iz Srbistana

06.05.2020. 14:11

Od njih para nema,to su u Moskvi proverili. Kinezi jako malo para trose na hranu a suvenire skoro nikako ne kupuju.Zivi bili pa videli.

Grobarčina Pariz 52+ aircraft engineer A330&B747

07.05.2020. 05:30

A oni mogu u Srbiju bez karantina a mi "opasno zaraženi mrski gastarbajteri" da obidjemo najmilije moramo u pritvor kad sletimo u Srbistan 14 dana!?

Sale

08.05.2020. 03:03

Znate li sto nasa zemlja nema buducnost,zato sto ima mnogo idiota ....vasi komentari to potvrdjuju ! Znate kako kaze ona stars narodna,zlo misli I zlu se nadaj ....a mi ga imamo i previse !