ТОКОМ прва два месеца ове године у Србији је боравило укупно 453.728 туриста, што је за 21,4 одсто више у односу на исти период 2019. године.

Остварено је укупно 1.419.313 ноћења - 22,5 одсто више у односу на период јануар-фебруар 2019. године.

Прочитајте још: Након пандемије више ништа неће бити исто: Ево како ће изгледати ПУТОВАЊА после вируса корона

Највећи број долазака и ноћења, у јануару и фебруару остварили су домаћи туристи и они су најчешће бирали да посете Копаоник, Златибор, Београд, Врњачку Бању, Дивчибаре...
Инострани туристи највише су боравили у Београду, затим Копаонику, Златибору, Новом Саду, Нишу...

Највећи број ноћења остварили су туристи из Румуније, затим следе туристи из Црне Горе, Русије, БиХ, Северне Македоније.

Прочитајте још: Приходи од домаћег туризма биће ове године готово преполовљени због пандемије короне: Вирус нам однео 750 милиона €

Када су у питању доласци страних туриста у прва два месеца ове године, примећен је велики пораст туриста из Русије, Турске, Кине и Грчке.

- Ови подаци нам указују на то да би 2020. година била туристички још успешнија од 2019. године да није дошло до избијања кризе изазване вирусом КОВИД-19. Такође, то нам улива наду да ћемо по завршетку кризе, великим трудом и радом моћи да се надамо да ћемо ову, једну од најтеже погођених грана привреде, вратити на стазу успеха и просперитета - наводе у Туристичкој организацији Србије.