КАКО су рестрикције кретања широм света све веће, тешко је замислити како ће путовања изгледати када оне буду укинуте. Глобална пандемије вируса корона посебно је погубна за туристичку индустрију, али она се опоравила од прошлих криза и експерти верују да ће то бити случај поново.

Прочитајте још: Приходи од домаћег туризма биће ове године готово преполовљени због пандемије короне: Вирус нам однео 750 милиона €

- Људи се нису променили и још увек желе да путују, али ће нужно бити много опрезнији у вези са тим шта раде - изјавио је Адам Блејк, професор економије и шеф истраживања на одељењу за туризам и угоститељство на Универзитету Буремаут у Великој Британији.

- Неће им бити довољно само уверавање да је сигурно да се путује, већ ће морати да виде и стварне физичке промене да би путовање било сигурније - додао је он.

За сада не знамо када ће или како проћи пандемија, али када се криза са јавним здрављем побољша, да би се путници поново покренули мораће да дође до пада цена, кажу аналитичари.

Прочитајте још: Туристичке агенције отказују путовања до 15.маја: Ево да ли ћете добити повраћај новца

Путнике који воле крстарења дочекаће врло ниске цене када крузери крену поново да послују, изјавио је Кристофер Андерсон, професор бизниса на Универзитету Корнвел за хотелијерство у Њујорку.

Изазов ће бити у привлачењу нових путника за крстарење, што ће бити од суштинског значаја за опстанак, рекао је он, након глобалних наслова о избијању корона вируса на бродовима, ограничењима путовања и ускраћивању искрцавања у лукама.

- Сви, било да се ради о крстарењу, преноћишту или хотелима, мораће да промене начин на који надгледају и чисте окружење са којим су потрошачи у контакту како би гостима повећали ниво комфора - рекао је Андерсон.