ЦРНА Гора улаже велике напоре да унапреди своје туристичке потенцијале обзиром на мишљења еминентних стручњака у вези трајања тренутне епидемије корона вируса. Летња сезона у Црној Гори није у опасности и туристима су на располагању уобичајени туристички капацитети и летњи програми.

Љубитељи црногорског приморја могу врло брзо стићи аутомобилима до своје жељене дестинације већ за приближно девет часова из Београда.

Ако желите да заобиђете кањон Мораче, имате на располагању два правца, преко Мокре Горе и Фоче или преко Пљеваља и Жабљака.


Најлепше плаже Јадрана

И поред велике понуде туристичких агенција разних дестинација у свету, јадранска обала и даље буди велико интересовање. Традиционално угодна атмосфера, атрактивне плаже, одлична храна и близина, учиниле су црногорско приморје врло популарним међу домаћи туристима. О популарности сведочи и мали куриозитет на интернету, а то је да је синтагма Апартмани Црна Гора међу најтраженијим претрагама последњег месеца на Гуглу.

Већина туриста из Србије годинама летује на својим омиљеним плажама у Црној Гори. То су Плави хоризонти у Пржном са највише сунчаних сати у години, песковита плажа Трстено у Котору, плажа Јаз у Будви, Жањице у Херцег Новом и Краљева плажа (Милочер) у Будви. Треба поменути још и Плаву шпиљу у Херцег Новом, Краљичину плажу близу острва свети Стефан у Будви, Лучице у Петровцу, која је прави рај за децу и Велики пијесак у Бару. Свака плажа је прича за себе и многи туристи се враћају чарима оне која им буди најлепше емоције.

Данас су плаже чисте и знатно уредније него претходних година због великог труда који улажу приморске општине у развој туризма.


Незабораван ноћни провод

Најбољи зачин годишњег одмора је добар ноћни провод, који је на црногорском приморју примерен туристима свих година. У већим туристичким местима се ноћни живот артикулише око великих отворених дискотека, барова, ноћних клубова, али и прелепих рибљих ресторана и коноба за старију популацију које раде до касно у ноћ.

У већини угоститељских објеката можете очекивати живу музику, обавезно викендом, али и радним данима, што даје посебан доживљај живости овим лепим приморским местима.


Будва најпопуларнија

Будва традиционално привлачи највећу пажњу када је у питању понуда за летовање у Црној Гори. Познате плаже Будванске ривијере никога не могу оставити равнодушним, пре свега Словенска плажа и Могрен. Прелепи стари камени град је средњовековни град у свом првобитном облику, погодан за породични одмор будући да садржи мноштво ресторана, кафића, игралишта за децу, као и спортских терена за скоро све спортове. Посебно се издвајају спортови на води прилагођени свим узрастима.

Туристима су на располагању излети до необичног острва Свети Никола са истоименом црквом малим чамцима или бродићима. Пажњу плене и остаци средњовековне тврђаве Ђурђевац која је на путу за село Станевићи. Шетња до острва Свети Стефан се већ подразумева и не захтева изнајмљивање превоза.

Будва је најчешћи избор младих којима су посебно атрактивне велике отворене дискотеке, али и затворени клубови у којима провод траје до раних јутарњих сати. Током целе летње сезоне могу се очекивати гостовања популарних музичких звезда из региона.

Бисер Јадрана, како је називају, поред 32.000 лежајева и најбољег провода, туристима нуди и низ културних садржаја. Град театар је најпознатији фестивал у Будви, који сваког лета привуче око петнаест хиљада љубитеља позоришта. Позоришни фестивал је организован као пресек позоришног стваралаштва у Црној Гори и региону, уз врло интересантне ликовне и музичке догађаје.

Будва апартмани букирају се већ од почетка године, па ако планирате да ове године проведете свој одмор на овој атрактивној дестинацији пожурите са проналажењем смештаја.


(ПР)