Иако не постоји ниједна дестинација која може да вам гарантује савршено време током одмора, италијанско острво Елба има нови програм под називом "Елба без кише" који туристима "обећава" да киша неће падати.

Необичан програм се заснива на непредвидивој клими, те уколико на острву пада киша обезбеђује потпуно рефундирање новчаних средстава уложених за смештај.

Прма званичном туристичком сајту Елбе ноћење је бесплатно уколико "превише пада киша", односно ако траје дуже од два сата у периоду између 10х и 20х. Да би остварили поврат новца, гости морају да бораве у некој од одобрених локалних гостионица и пансиона који учествују у програму и важи само током неколико месеци у години.

- Са иницијативом Елба без кише, током маја и од септембра до октобра, ако киша буде падала током вашег боравка, нећете морати да плаћате ноћење - саопштили су из туристичке организације острва.

Италијанско острво Елба, које се налази на обали Тоскане, представља идилично место у коме можете провести одмор, а најпознатије је по прелепим плажама, предивној архитектури и укусној храни. Осим тога, острво је савршена комбинација за људе који желе да се опусте и одморе и оне који траже фасцинантне атракције и места за разгледање.

Медитеранско острво је познато и по импресивним тврђавама и минералним купкама, а како је Наполеон Бонапарта био протеран на Елбу где је провео чак десет месеци живота, ова дестинација има доста историјских делова и прича за откривање.

С обзиом да је клима на овом острву непредвидљива, портал "Lonely Planet" пише да је веома могуће да туристи одседну у хотелу потпуно бесплатно.
(Телеграф.рс)