АРАНЖМАНИ са попустом и до 60 одсто, комплетна туристичка понуда Србије на једном месту, промоција нових манифестација и хотела, и још много тога могу да виде и доживе посетиоци највећег туристичког сајма на Балкану, који почиње под куполама Београдског сајма.

Више од 900 излагача у свим халама Београдског сајма понудиће најбоље што имају, а поред туристичких агенција, бања, хотела, туристичких организација, факултета из области услуга, у исто време се одржавају још три занимљива сајма: 11. Међународни сајам вина BeoWine, 16. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме ХОРЕЦА-ОПРЕМА и 16. Сајам сувенира "Види Србију".

Први пут се у Србији представљају Сри Ланка, Словачка и Кенија, али и руска Република Бурјатија у Сибиру у којем се налази град Кјахт, који је у 18. веку основао Србин - Сава Лукић Рагузински, блиски сарадник Петра Великог.

Под слоганом "Пут под ноге" сајам траје до 23. фебруара и на њему ће се представити најбољи у свету туризма југоисточне Европе. Београдски сајам је највећа, најпрестижнија и најугледнија туристичка манифестација у југоисточној Европи.

- Србију је прошле године посетило више од три и по милиона туриста и остварено је више од 10 милиона ноћења. Београдски сајам туризма је један од највећих туристичких догађаја у овом делу Европе - каже Мирослав Кнежевић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОДЛИЧНИ ХОТЕЛИ И ВЕЛИКИ ПОПУСТИ: Сајам туризма и ове године припрема велике погодности за ране уплате


Ипак, посетиоце сајма највише занимају попусти које су туристичке агенције припремиле у наредна четири дана. Аранжмани могу да се нађу од "нула евра" у апартману, који подразумевају бесплатан смештај и туриста треба да плати само превоз до грчког летовалишта. Агенције нуде разне попусте, а крећу се и до 60 одсто. Процентуално, највећи попуст се добија за најскупље хотеле у Турској који су ове године скупљи него лане. Додатно ће летовање у Турској поскупети и због такса за смештај у хотелима, које од 1. априла уводи турско министарство туризма, а које износе 25 евра по особи за смештај у хотелу са пет звездица. Ипак, интересовање за одмор у Турској веће је за 10 одсто у односу на прошлу годину.

Грчка је традиционално најповољнија, а трећина аранжмана је продата још у раном букингу који је у туристичким агенцијама Србије почео од новембра прошле године. Ипак, најзанимљивији ће бити авионски аранжмани за грчка острва који ће, практично, премијерно бити понуђени на сајму, а у све цене су урачунате аеродромске таксе. Тако ће, рецимо, на сајму моћи да се уплати пакет-аранжман за Крф за 199 евра, а у цену су урачунати повратна авионска карта, аеродромске таксе, трансфер и десет ноћења са доручком у хотелу. Такође, за 360 евра може да се уплати десетодневни одмор на Родосу, у летовалишту Фалираки, а у цену су укључени авионски превоз и ноћење са доручком.

Пакет-аранжмани за север Грчке, аутобски превоз и изнајмљивање апартмана, коштају од 49 евра. Све најбоље и најновије у српском туризму биће представљено на сајму. То значи да ће се представити манифестације, којих се у Србији годишње одржи око 4.000, али и нови хотели који се у нашој земљи отварају на недељу дана.