ВИШЕ од 55.000 српских туриста сваке године посети Русију, а поред Москве и Санкт Петербурга почели су да истражују и далеки Сибир.

Прочитајте још: Празници у најлепшим градовима света: Атина најтраженија за Дан заљубљених

Сваке године све више српских туриста путује у Русију, а протекле 2019. године Русију је посетило више од 10 одсто српских гостију у односу на претходну годину. Ипак, највеће изненађење су млади туристи који су почели масовно да путују у далека пространства Сибира. Наиме, деценијама је нашим туристима било најпопуларније крстарење Волгом, разгледање московског Кремља и шетња по лепом Санкт Петербургу, али све већи број српских туриста бележе Тјуменска област и Република Коми. Тоболск је нарочито био занимљив због "Царског пута" у част династије Романов.

Пошто су српски туристи заинтересовани за православне цркве и манастире, као и заната, Русија ће на предстојећем Сајму туризма представити седам региона: Крим, Калугу, Тјумен, Твер, Коми, Рјазањ и први пут далеку Бурјатију крај Бајкалског језера.

Тема овогодишњих наступа руских туристичких региона је "Путевима победе", па ће у складу са 75. од краја рата бити отворени многи нови и реконструисани стари споменици.

КРИМ ЗОВЕ СРБЕ

НА Криму је 1945. године одржана Конференција на Јал6ти савезничких сила током које је одређена будућност послератног света и, нарочито, Србије.

Русија је прошле године повезала мостом полуострво са Краснодаром, а нашим туристима су нарочито занимљивији дворци као и чињеница да се Крим налази на истој географској ширини као Јужна Француска.

Фото: Министарство туризма Русије