ПРВИХ недељу дана у јануару на Копаонику је скијало дупло више скијаша него прошле године, а Торник је са 11.600 туриста остварио историјски резултат!

Наиме, на Копаонику је у првих шест дана јануара продато 46 одсто више ски карата у односу на исти период претходне године, а Ски центар Торник је током првог дана рада за скијање, 4. јануара, забележио посету од 11.600 туриста, скијаша и туриста који су уживали у панорамској вожњи. ЈП Скијалишта су тако у овом периоду већ оствариле промет од 27 милиона динара, што је показатељ изузетних пословних резултата на самом почетку године.

Прочитајте још: Конобари не знају да кажу ни "добар дан": Са којим се горућим проблемима суочава наш туризам

И Копаоник је апсолутни рекорд забележио 4. јануара када је на стазама овог ски центра скијало више од девет хиљада скијаша. Незапамћеној посети бордера и скијаша Копаоник дугује уређеним стазама, али и капацитету жичаре која може да прими 34.000 скијаша на сат. Скијалишта Србије су на Копаонику ове године припремиле још пет километара нових стаза.

У време када је природна количина снега изузетно мала у свим скијалиштима у региону, Скијалишта Србије су захваљујући системима за вештачко оснежавање припремила готово комплетно скијалиште на Копаонику за скијање. Тренутно у овом ски центру ради 35 стаза и 20 жичара и ски лифтова, а на стазама има 30 центиметара утабаног снега.