Гугл (Google) је ове недеље објавио резултате "Year in Search 2019", који су показали туристичка одредишта која су доживела највећи пораст када су у питању претраживања од почетка ове године све до сада.

Креатори овог списка су нагласили да овај попис показује шта је у тренду на Гуглу, а ти подаци нису нужно подударни с оним што је најпопуларније у реалном свету и у понуди туристичких агенција.

Овом листом се откривају, како је наглашено, места на која су људи отишли или су једноставно желели да оду у 2019. години више него претходних година, пише ЦНБЦ.

МАЛДИВИ

Само једна фотографија Малдива лако објашњава њихову популарност. Малдиви су познати по хотелима на острву, прозирним тиркизним водама и нетакнутим коралним гребенима.

Туристичке агенције истичу да не требате ићи на Малдиве како бисте истраживали, већ пријатно боравили и одморали се па је избор хотела најважнија одлука на овом путовању.

ЈАПАН

Свет је напросто фасциниран Јапаном. Светска туристичка организација Уједињених нација известила је да је од септембра 2019. године Јапан забележио други највећи пораст међународних прихода од туризма, одмах након Аустралије.

БОРА БОРА

Почевши од 2000-их, туристички доласци у овај драгуљ Француске полинезије почели су да се драстично смањују. Чак је 2009. године Club Med Bora Bora затворио своја врата. Ипак, ситуација се поправља...

Бора Бора је дом кристалне лагуне те је добро место за пливање с благонаклоним морским псима, ражама, па чак и китовима. Роњење је такође једна од већих атракција у овом тропском рају.

ЛАС ВЕГАС

На свету постоје две врсте људи – они који воле Лас Вегас и они који га не воле. Историја овог града овековечена је у мафијашким филмовима Мартина Скорсезеа и сада класичним комедијама. Животни сјај, гламур и пороци долазе у једном пакету ако се одлучите на посету Лас Вегасу.

МЕКСИКО

Мексико је најпопуларније међународно одредиште за многе Американце и то већ дуги низ година. Због тога не треба да чуди да је у овом делу света кључно питање било: Шта спаковати за Канкун?

Другу половину листе најтраженијих десет локација према подацима Гугла чине Аљаска, Њу Орлеанс, Калифорнија и Њујорк, док је Костарика заузела 10. место.


(telegraf.rs)