НАЈЈЕФТИНИЈИ аранжмани за Грчку су већ продати, али одмор на северу Грчке и даље може да се нађе за 49 евра у апартманима Паралије.

Традиционално, најпопуларнији су најјефтинији аранжмани који важе за прве поласке средином маја, а они су у већини случајева - продати. Већина агенција је уочи новогодишњих празника понудила додатне попусте за летовање у Грчкој, а цене се за прве поласке крећу од 45 евра за апартмански смештај и аутобуски превоз до севера Грчке. Одувек се највише исплатило резервисати смештај у "раном букингу", јер се на већ ниске цене до 1. јануара добија додатни попуст до 10 одсто.

Агенције су, засада, објавиле само аутобуске аранжмане за Грчку, јер ће уговори са авио-компанијама за чартер-летове тек бити потписани. Међутим, према прелиминарним ценама треба очекивати да ће грчка острва бити јефтинија него прошле године. Рецимо, у агенцијама се продаје аранжман за Родос од 359 евра са апартманским смештајем, авионом и аеродромским таксама!


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Нови Сад међу 10 најбољих божићних маркета у Европи

Новогодишњи попуст може да се добије и за египатска летовалишта. За Шарм ел Шеик, до којег ће летети чартер-лет, тренутно је попуст и по 28 одсто, па десетодневни аранжман у хотелу са четири звездице, са услугом "све укључено", може да се нађе за 655 евра. Од када је ступио на снагу нови Закон о туризму, све агенције цене аражмана изражавају са свим трошковима од којих су, досад, највећи биле аеродромске таксе. Зато се на први поглед чини да су цене више у односу на претходну сезону.

Турска је прошле године доживела највећи пораст популарности међу нашим туристима који путују авионом, а одмор у Алањи, у хотелу са четири звездице са услугом "све укључено" крајем маја и почетком јуна тренутно кошта од 508 евра. Летовање у хотелима са три звездице, са услугом полупансион, може да се нађе за мање око 400 евра.

Одмор у Кушадасију са авионским превозом и смештајем у апартману кошта од 423 евра, док је полупансион у хотелу са три звездице 100 евра скупљи. Уколико се у Кушадаси путује аутобусом, аранжман са апартманским смештајем кошта од 109 евра, а у хотелу са три звездице и полупансионом 209 евра.

Од када је уведен директан лет из Београда за Валету све више туриста се одлучује да летује на Малти. Седмодневни аранжмани за ово лепо острво коштају од 299 евра за поласке у априлу, а крајем марта ће бити познат и летњи ред летења.