У току је продаја „first minute” путовања: Ево за колико могу да се нађу аранжмани ако се уплате одмах

Ј. СУБИН

02. 12. 2019. у 10:38

У току је продаја „first minute” путовања: Ево за колико могу да се нађу аранжмани ако се уплате одмах

Depositphotos

Део аранжмана за летовање идуће године већ је продат. Велики попусти за термине средином маја или у септембру, а има снижења и за термине усред сезоне

И ДОК зима још поштено није ни загазила у наше крајеве, део аранжмана за летовање већ је продат! Туристичке агенције су крајем октобра изашле са понудама за лето. Највећи број односи се на најам апартмана у Грчкој, а снижења иду и до 45 одсто. Аранжмани за одмор у Турској и Египту, како поручују из агенција, биће скупљи и за 10 одсто.

Како нам је испричао Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција, има великих попуста за апартмане у терминима средином маја, или почетком и крајем септембра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Црни петак" за српске туристичке агенције: Бесплатан авион, гратис хотели, попуст за дочек

- У том термину углавном је бесплатан смештај, само се плаћа превоз - говори Сеничић. - За ударне термине попусти ће бити од 20 до 30 одсто, док ће хотели давати поусте и до 40 одсто. Тако да би било добро да онај ко зна тачан датум када би ишао на летовање што пре одлучи и искористи попусте. Засада је тражња већа за 11 одсто у односу на исти период прошле године.

Од јануара ће, каже Сеничић, бити снижења за авио-аранжмане. Оно што је сигурно то је да ће за Грчку бити попусти и до 45 одсто. Прича се о поскупљењима аранжмана, али Сеничић верује да ће цене бити сличне као и прошле године.

Према речима Мирка Милановића, из агенције "Вива травел" , продаја аранжмана, последњих година, почиње већ у октобру и новембру. Тада и хотели и агенције дају највеће попусте.

- Најповољнија нам је Грчка, аутобусом, пакет-аранжман, превоз и смештај, за само 49 евра у мају - испричао нам је Милановић. - У сезони, аранжмани су од 200 евра па нагоре. Цене ће бити мање-више сличне као и прошле године. За апартмане у Грчкој спремили смо попусте од 15 до 20 одсто, а за хотеле и до 45.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Руси и Кинези заинтересовани за зимске атракције на Јахорини

ТАКСЕ

Агенције од јануара више неће моћи да исказују цене у динарима и еврима, и да у авио-превоз не укључују вредност таксе.

- Раније смо Рим авионом рекламирали да кошта 300 евра, а да су таксе 130, а сада ћемо морати да напишемо да је пут 430 евра - објашњава Милановић. - Док се не навикну, путницима ће то изгледати као да су аранжмани поскупели.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације