ИНДИЈСКИ махараџа огласио је део своје палате у Џаипуру на сајту за издавање некретнина, Аирбнб. За око 8.000 долара по ноћењу посетиоци ће моћи да искусе краљевски живот у 300 година старом здању.

Махараџа обећава гостима "инспиративно путовање у богату историју, културно наслеђе и уметничке традиције краљевске породице Џаипура" током њиховог боравка у апартману Гадлија.

Понуда укључује батлера и водича који ће бити задужен за стручно вођење укључујући шопинг туру, туристичко разгледање локалних музеја и друге излете, а све је укључено у цену.

Ово је први пут да се палата нуди комерцијално. Ранији посетиоци били су бивши амерички председник Бил Клинтон, принцеза Дајана и Џеки Кенеди.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Статуе на дну мора: Мамац за туристе или више од тога? (ВИДЕО)

Палату је 1727. изградио махараџа који је утемељио Џаипур, Саваи Џаи Синг ИИ. Боравак у палати укључује и локалне кулинарске специјалитете и нуди предиван поглед на околне Аравали брежуљке.

Фото Аирбнб

Зарада од издавања апартмана биће уплаћена фондацији принцезе Дијае Кумари која подржава жене и уметнике у сеоским подручјима.


Фото Аирбнб