НA 12. Изложби сувенира и туристичких публикација у Лесковцу више десетина градова и општина из Србије и земаља региона представиле су своје најоригиналније и најбоље промотивне материјале које користе приликом представљања туристичких потенцијала крајева из којих долазе. Њима су на овој дводневној манифестацији конкурисали за награде у 11 различитих категорија, а прва награда за најбољи сувенир отишла је у Стару Пазову за лутке „Сремац и Сремица“.

НАЈОРИГИНАЛНИЈИ У ПОЖАРЕВЦУ Прву награду за најоригиналнији експонат жири је доделио Пожаревљанима за стону лампу потковицу. Друга награда припала је ТО Бољевца за штафелај, а трећенаграђени су Бојничани за сет употребних предмета од стакла.
У категорији једнолисних туристичких публикацијa за најбоље је изабрано ЈП „Смедеревска тврђава“, за проспекте „Тврђава“ и „Вила златни брег“. Првонаграђени у категоријама вишелисних публикација су Крушевљани, за публикацију „У славноме граду господства ми Крушевцу“, и Нишлије за двојезичну публикацију „Ниш у речи и слици“. Прву награду у категорији промо-филмова добили су Београђани, док су Краљевчани најбоље пласирани у оцењивању видео репортажа. Најбољи тв спот, „Где старо постаје ново“, стигао је из Сокобање. За најбоље употребне предмете награђени су туристички радници Смедерева, Новог Пазара, Лознице и Беле Паланке, док су првонаграђени традиционално везени пешкири које је представила ТО Сурчина.

Крагујевчани су освојили прву награду за сет плаката „Туристичка дестинација и манифестација“. У категорији фотографија најбоље оцене добио је сет фотографија ТО Кнића којој су припала и признања за две првонаграђене појединачне фотографије, док су трећепласирани у овој категорији туристички радници Трстеника и Куршумлије. Првонаграђена туристичка мапа стигла је из Новог Пазара, док су Чачани доминирали у категорији разгледница. Осим туристичких радника Старе Пазове најбоље сувенире, према оцени жирија, ималe су и туристичке организације Сурчина (керамичке фигуре), Зрењанина (етно обућа), Смедерева (магнет) и Крагујевца (звоно).