Планирате излет за празнични викенд? Ево неколико идеја, али не крећите нигде без барем 50 евра

Ј. Субин

петак, 08. 11. 2019. у 20:52

Планирате излет за празнични викенд? Ево неколико идеја, али не крећите нигде без барем 50 евра

Фото Д. Дозет

Празнични продужени викенд због дана примирја идеално време за обилазак туристичких дестинација у Србији. Највише новца одлази на гориво и храну, али и на улазнице за музеје, тврђаве, пећине...

ПРОДУЖЕНИ викенд за Дан примирја многи ће искористити да отпутују. Они који нису уплатили аранжман у некој од српских бања или планина, а немају жељу или могућност ни да оду на неку од омиљених кратких дестинација у иностранству, могу организовати посету неком од градова и туристичких места у Србији. И за једнодневни излет са породицом, међутим, треба издвојити мининум 50 евра.

Прочитајте још: Ближи се кратак одмор за Дан примирја: Ево које дестинације су одушевиле српске туристе

Највише новца одлази на гориво и храну, а ни улазнице за туристичке локалитете и музеје нису занемарљива ставка. Јер, готово да нема места које може да се посети, а да се не отвара новчаник.

Прочитајте још: Шокантни подаци о туризму: Црногорци и Хрвати више потрошили код нас него ми код њих

У околини Суботице и Палића, готово да нема породичног ручка у неком од салаша, без 3.000 динара. Улазница за одрасле у палићком зоо-врту је 300 динара, а за децу до 15 година 200. Они који крену на север, могу свратити и до Новог Сада, а предах од градске вреве лепо је потражити на падинама Фрушке горе. Излетишта, попут Летенке и Андревља, дефинитивно су један од најбољих избора за децу. Неизоставна дестинација, у овом делу Војводине су и Сремски Карловци. За обилазак Патријаршијског комплекса, Саборне цркве, винских подрума и Карловачке гимназије, треба укупно издвојити око 470 динара, колико кошта улазница за одрасле, док деца плаћају 290 динара.

Интересантна дестинација за излете је и Јагодина. За обилазак зоо-врта у овом граду треба издвојити 300 динара, а деца плаћају 150. Карте за Музеј воштаних фигура за одрасле су 200, а за малишане 150 динара. Све атрактивније место постаје и Свилајнац. Јединствена атракција свакако је Природњачки центар Србије. Карта за "Дино парк" је 500 динара, а за децу 350. Нешто јефитнији је обилазак Ресавске пећине, 350 динара, а малишани плаћају 300.

Ко је расположен за обилазак Археолошког парка Виминацијум треба да издвоји 600 динара за улазницу за одрасле и 400 динара за децу. После обиласка Римског града, терми, афмитеатра, маузолеја, даље се може упутити ка Голупцу и недавно обновљеној тврђави. У зависности од зоне која се обилази, цене карата су за одрасле од 800 до 1.200 динара, док је за малишане разгледање гратис.

Фото Димитрије Гол/Танјуг

На неких 290 километара од Београда, за љубитеље несвакидашње природе, једна од највећих атракција свакако је Ђавоља варош. Цена појединачних улазница за овај локалитет је 350 динара.

БЕОГРАДСКЕ АТРАКЦИЈЕ

ЈЕДНА од најпосећенијих дестинација и овог викенда традиционално ће бити београдски зоо-врт. Карте за одрасле коштају 500 динара, а за децу 300. За оне који се одлуче да посете престоницу добар избор би могли бити и Музеј науке и технике, где је цена улазнице 200 динара, у Музеју илузија улаз је 600 динара за одрасле и 400 за децу. Карте за панорамско разгледање, са врха Авалског торња, кошта 300 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)