Зашто Бугари викендом окупирају Србију? Када дођу почисте штандове и напуне буџет (ВИДЕО)

А. Миката

31. 10. 2019. у 22:28

Зашто Бугари викендом окупирају Србију? Када дођу почисте штандове и напуне буџет (ВИДЕО)
Бугарски туристи долазе у Србију породично, у већем друштву, али и све више младих бира нашу земљу
САМО једна туристичка манифестација, Димитровградска шушеница, овом граду донесе приход од 100.000 евра, што је петина градског буџета, па је то разлог зашто су се са задовољством одазвали позиву Туристичке организације Београда да заједнички наступају у Софији.

Прочитајте још: Долазе авионом, бирају четири звездице и воде партнерке: Шта странци мисле о Београду?

Уз Београд и Димитровград се бугарској престоници представио и Лесковац који од чувене Роштиљијаде заради пола милиона евра. Бугарски туристи су у првих девет месеци остварили 103.708 ноћења, највише у Београду.

- Спремни смо за долазак Бугара који су увек међу десет најбројнијих гостију у престоници - рекао је бугарским троператерима Слободан Унковић, заменик директора ТОБ-а.- Јавно приказивање новог промотивног филма је прошло одлично.

Прочитајте још: Премијера филма о Београду у Софији: Бугарски туристи воле српску престоницу и лепо троше

Поред Београда, Бугари воле и српске бање, али и места које организују манифестације. Бугарски туристи долазе у Србију породично, у већем друштву, али и све више младих бира Србију због провода. Код нас славе све празнике, од новогодишњих и Осмог марта и Првог маја, до јесењих.

- Бугарски туристи долазе код нас не само за Роштиљијаду, него и карневал, све празнике и викенде - каже Небојша Коцић, директор ТО Лесковац.- Новогодишњи дочек су закупили још прошле године када су одлазили задовољни. Надамо се брзом отварању хотела "Београд", јер ћемо повећати број лежајева и задржати их што дуже. Одлично троше, једу искључиво у ресторанима, јер воле нашу кухињу.Долазе преко агенција, али највише их "упали" ауто и крене у Србију. Долазе не само из Софије, већ и из Перника, Благоевграда, Драгомана... Бугарским туроператорима се на промоцији у Софији посебно допао наступ Васила Андрејева, директора ТО Димитровград.

- Шушеницу организујемо 16. и 17. новембра и спремио сам читав говор на бугарском - каже Андрејев.- Када дођу "почисте" све штандове са месом, а то нама много значи, јер смо успели да натерамо људе да поново гаје свиње. Само та манифестација за један дан донесе Димитровграду 100.000 евра, што је петина нашег буџета!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Srba

04.12.2019. 00:34

I dalje su oni beda za nas samo sto je nama lepse da pljujemo na svoje nego da hvalimo.