Долазе авионом, бирају четири звездице и воде партнерке: Шта странци мисле о Београду?

А. Миката

30. 10. 2019. у 08:23

Долазе авионом, бирају четири звездице и воде партнерке: Шта странци мисле о Београду?
Прелиминарни подаци истраживања. Туристи Београду дали јаку "четворку"
ПРОСЕЧАН туриста у Београд стиже авионом, у пратњи партнерке, остане 3,6 ноћења у хотелу са четири звездице и српску престоницу ће препоручити свима који га питају како се провео.

Ово су, укратко, прелиминарни подаци удружења ХОРЕС које традиционално обавља међу страним туристима током шпица сезоне.

- Највише нас радује податак да су свим услугама дали оцену већу од четири - каже Георги Генов, директор удружења хотелијера и ресторатера Србије. - Одлично је и што су нам туристи најбоља реклама јер би више од 85 одсто свима препоручио Београд. Ипак, ово је прелиминарни истраживање и још нисмо обрадили све податке.

Дакле, београдски туриста је у 57 одсто случајева запослен, 17 одсто су пензионери и 13 одсто студенти.

Прочитајте још - Све више туриста посећује Београд

Са партнерком долази 42 одсто, а 25 одсто са породицом. Занимљиво је да је њих 72 одсто први пут у Београду, 8,5 одсто други, а чак 19 одсто трећи пут!

Њих 55 одсто је информације о Београду прикупило са интернета, а 54 одсто је тако и резервисало снештај. Њих 54 одсто је спавало у хотелу, а 55 одсто је бирало четири звездице. За приватни смештај се одлучило 30 одсто.

- Забава је привукла невероватним 77 одсто, а само 14 одсто је дошло због посла - истиче Генов. - Одличан податак је и да је 53 одсто туриста "слетео", а 26 одсто стигло колима и 12,5 аутобусом.

КИНЕЗИ СУ НАЈЗАДОВОЉНИЈИ

НАЈЗАДОВОЉНИЈИ гости су Кинези, јер немају ама баш никакве замерке!

- Посебно нас је одушевило што им се допада и српска храна, јер смо много бринули да ли су им порције велике, а меса много - закључује Генов.

Геоеги Генов, директор ХОРЕСаПратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)