Премијера филма о Београду у Софији: Бугарски туристи воле српску престоницу и лепо троше

А. МИКАТА

29. 10. 2019. у 14:51

Премијера филма о Београду у Софији: Бугарски туристи воле српску престоницу и лепо троше

Фото: А. Миката

Туристичка организација Београда одлучила да нови промотивни филм о српској престоници премијерно прикаже у главном граду Бугарске

БЕОГРАД сваке године посети 25.000 туриста из Софије који дневно, у просеку, троше по 89,3 евра, па не чуди што је Туристичка организација Београда одлучила да нови промотивни филм о српској престоници премијерно прикаже у главном граду Бугарске.

Бугарски туроператери имали су прилике да са београдским хотелијерима склопе нове уговоре и обезбеде додатна места за предстојеће празнике.

- Већ смо продали пет аутобуса за дочек Нове године у Београду - каже Бајко Бајлов, власник највеће агенције "Бохемија". - Две деценије продајем Београд и интересовање ни мало не јењава, па годишње имам по 50 група. Једине жалбе добијамо на београдске таксисте који умеју да за кратку вожњу нашим туристима наплате по 4.000 динара.


Бајко Бајлов, власник агенције "Бохемија"


Аранжмани за Београд коштају од 120 до 200 евра, а бугарски туристи воле да спавају у хотелима са четири звездице. У ванпансиону дневно потроше око 90 евра, јер воле провод у кафанама.

- Музеји су отворени, тргови реконструисани и Београд је спреман за бугарске госте - истиче Слободан Унковић уз Туристичке организације Београда. - Бугарски гости су нам веома важни, јер су наше прве комшије. Зато смо и одлучили да прво јавно приказивање филма о Београду буде у Софији.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Zeljac

31.10.2019. 11:34

Zao mi je sto smo s Bugarima imali sukobe u proslosti. Mislim da su nam od svih komsija mentalitetom najblizi. Nadam se dobrim odnosima u buducnosti, ipak smo pripadnici istog naroda i steta bi bilo da se ne pomazemo.