Ближи се кратак одмор за Дан примирја: Ево које дестинације су одушевиле српске туристе

А. МИКАТА

24. 10. 2019. у 22:15

Ближи се кратак одмор за Дан примирја: Ево које дестинације су одушевиле српске туристе

Depositphotos

Аутобуси и авиони препуни су девојака, жена и бака. Наше туристе више не занима шопинг, већ места на којима ће направити најбоље фотографије

ДОБРА фотографија је приоритет туристима из Србије који путују на кратки викенд предах у неку од европских метропола, а 90 одсто путника су жене!

Најјефтиније је у Бечу, Будимпешти и Венецији, а најдужи јесењи одмор за Дан примирја може да се проведе у Берлину, Москви и Тоскани. Међутим, наше туристе више не занима шопинг, као претходних година, већ места на којима ће направити најбоље фотографије за друштвене мреже.

- Младима је апсолутно приоритет добра фотографија и водичи се труде да их одведу до најбољих "селфи тачака" - каже Тања Живанов из "Вива травела". - Ипак, занимљиво је да за празнике, на градски викенд-предах, најчешће иду парови и другарице. Тако се често догоди да се у аутобусу нађе и по 90 одсто жена. Путују сестре, мајке са ћеркама, две другарице, куме, рођаке и то свих година, од тинејџерки до пензионерки у осмој деценији.

Прегршт занимљивих путовања нуде туристичке агенције за европске метрополе, а већина почиње у петак, 8. новембра како би се искористили сви слободни дани које овај празник доноси. Традиционално, најјефтинија су путовања до Венеције (програм се сада зове Венето), где аутобуски превоз и пет дана са два ноћења коштају 69 евра. Четири дана и три ноћи (са аутобуским превозом) у Будимпешти су 89 евра, а исти новац треба платити и за пет дана у Бечу или шест дана и три ноћи у Прагу.

- Прво је продат Истанбул авионом и планирамо проширење групе која иде аутобусом - каже Тања Живанов из "Вива травела". - Фотографије са Босфора су хит на друштвеним мрежама и то је један од разлога зашто је "плануо". Готово да нема места у аутобусу за Праг, јер је дневна вожња, а Астрономски сат је реконструисан и то је један од разлога зашто сви желе да иду у престоницу Чешке. Продат је и аутобуски полазак за Беч јер смо имали специјалну понуду пет дана по цени од 69 евра, колико коштају три дана у Будимпешти.

Међутим, прави хит јесењих путовања су авионски аранжмани који никада нису били повољнији. Наиме, пет дана авионом у сунчаној Атини кошта 249 евра. Четири дана са авионским превозом до Барселоне кошта 329 евра, пет дана у Лисабону 399 евра. За ова два града сунчано време је гарантовано, али и лепе фотографије из Париза где пет дана са авионским превозом коштају 379 евра.

Јесењи одмор је и одличан тренутак да се оде на мало дуже путовање као што је Берлин, до којег пакет-аранжман кошта само 139 евра, а путовање траје шест дана.НОВА ГОДИНА СКУПЉА

ПУТОВАЊА до популарних градова током новогодишњих празника дупло су скупља, па је предстојећи празник право време да се отпутује у неку европску метрополу.

Још једна предност јесењег путовања су отворене радње за разлику од 31. децембра и 1. јануара када у европским градовима ништа не ради.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Drugo mišljenje

25.10.2019. 10:54

Dobro,nećete,ne morate proba čovek nekoliko puta i kad vidi da necete kaze u sebi zbogom.