Пролом и Луковска бања обарају рекорде, томе допринело неколико фактора

Д. Зечевић

четвртак, 17. 10. 2019. у 22:28

Пролом и Луковска бања обарају рекорде, томе допринело неколико фактора
Последњих година бање на подручју куршумлијске општине привлаче све више пажњу
ПРОЛОМ БАЊА - Од почетка године Пролом и Луковска бања забележиле су више од 150.000 ноћења, што овогодишњу сезону у овим бањама чини најуспешнијом до сада а ове две бање изузетним дестинацијама на туристичкој мапи Србије... Према речима Златка Вељовића, директора Пролом бање, последњих година бање на подручју куршумлијске општине привлаче све више пажњу, како гостију из Србије тако и из читаве Европе.

Прочитајте још:
СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА: Куршумлија изабрана за изузетну дестинацију (ВИДЕО)

- Наше бање постају препознатљиве на мапи популарних туристичких дестинација а гости долазе како због лечења и одмора тако и због превенције а све због атрактивних садржаја који им пружамо...Јер, садржаји у погледу медицинског надзора, разноврсних терапија, стручности особља, професионалности, али и бројних рекреативних понуда, који су прилагођени гостима свих старосних доби допринели су да ове две бање буду у самом туристичком врху - истиче директор Вељовић напомињући да је Куршумлија једина општина у Србији која осим три бање – Пролом, Луковске и Куршумлијске бању, на подручју своје општине има и природни феномен Ђавољу варош као и богато културно-историјско наслеђе.Прочитајте још:
РАЈ ЗА ЉУБИТЕЉЕ ВОДЕ: У Пролом бањи почели са радом базени на отвореном (ФОТО)


Наглашавајући да се у двема поменутим бањама увек неговао здравствени туризам заснован на лековитим природним факторима (вода, блато, гас и клима) , директор Вељовић истиче да се последњих година услед промена захтева гостију постојећа понуда надограђује и велнесс туризмом и садржајима који ће помоћи у опуштању и релаксацији организма међу млађом популацијом.

- Све ово је допринело да се константно проширују капацитети за смештај гостију а услуга подиже на један знатно виши ниво. У Пролом и Луковској бањи гост је увек на првом месту. Саграђени су најмодернији спа и њеллнесс центри са лековитим водама захваљујући којима је општина Куршумлија овогодишњи добитник награде ЕДЕН као изузетна туристичка дестинација у Европи-подвлачи директор Пролом бање напомињући да је због богате понуде у поменутим бањама све више гостију из региона али и читавог света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације