Аранжмани за јун 2020. године већ планули: Грчки хотелијери нуде рани букинг, попуст и до 58 одсто

А. Миката

11. 10. 2019. у 23:34

Аранжмани за јун 2020. године већ планули: Грчки хотелијери нуде рани букинг, попуст и до 58 одсто

Depositphotos

Српске туристичке агенције увелико продају собе "Томаса Кука" у Грчким хотелима
СРПСКЕ туристичке агенције почеле су да продају хотеле на Егеју за лето 2020. године са попустом и до 58 одсто, а највероватније је реч о објектима које је радио пропали британски туроператор "Томас Кук".

Да су грчки хотелијери у паници, то је више него очигледно, јер ни једне године раније нису понудили "фрст минит попусте" за наредну сезону још почетком октобра, док практично траје сезона. Наше агеције су добиле цене са невероватним попустом и до 60 одсто! Десет популапсиона може да се нађе и 250 евра, што је током управо завршеног лета било незамисливо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Жалбе на комшинице које се сунчају голе на тераси, скупи улошци, заборављени вибратор: Највећи бисери српских туриста

- Објавили смо сезону 2020. године овако рано, јер су то захтевали грчки хотелијери - каже Милош Јововић из "Травеленда".- То су, углавном, хотели на Халкидикију, Тасосу и Пелепонезу, а попусти су невероватни. Наредне сезоне Грчка неће бити скупља, већ јефтинија и то није само мој утисак него су попусти хотелијера најбољи доказ!

Да ли је ове хотеле продавао туристички гигант "Томас Кук" који је пропао и оставио милионске дугове хотелијерима - Јововић одбија да одговори, јер то "тајна пословне политике".

Бранка Караџић из "Олимпик травела" је, такође, објавила Грчку за сезону 2020. године са невероватним попустом и сваког дана прима уплате. Највише се продаје јун, па уколико се овако настави продаја до Сајма туризма неће остати слободна соба за овај месец!

- Грци су увек нудили рани букинг, али никада овако рано и упркос богатом искуству не могу да проценим да ли "опипавају терен" или су стварно уплашени - каже Караџићева.

- У свету туризма се догодио тектонски поремећај и сви су у паници. Грци су лане безобразно подигли цене, а каква ће бити наредна сезона то нико не може да предвиди. У нормалним околностима бих свима саветовала да сада уплате, али не могу да предвидим да ли ће бити "ласт минита" и колики ће бити, јер још не знамо како размишљају Турци. Занимљив је податак да су и Црногорци изашли са раним букингом, а то се апсолутно никада радније није догодило. ГРЧКИ ТУРИЗАМ ЈЕ "УСПОРИО"

ДА је грчки туризам "успорио" блага је реч, јер су сви аеродроми забележили пад броја долазака авиона, а нарочито Крит. Грчки хотелијери (осим Миконоса) су забележили пад од 16 одсто, али до краја сезоне нису хтели да спусте цене. Они који раде читаве године имају мању заузетост соба од 24 одсто. Највећи мањак туриста био је са британског тржишта, али су веровали да ће то надокнадити гостима из Пољске и Румуније, што се није догодило, јер они традиционално дају предност копну у односу на острва.


ПОБЕДНИЦИ СЕЗОНЕ

ПРАВИ победници управо завршене сезоне су Турци који у свему бележе пораст, у просеку од 17 одсто.

Ни број британских гостију није пао у Турској, као што је у Грчкој. Занимљиво је да Истанбул привуче 37 одсто укупног броја туриста, што је више од Анталије. Још је занимљивији податак да је Једрене до јула посетило 1,8 милиона туриста!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Rodja

17.10.2019. 08:14

Ovo što pišete je smešno. Svi aranžmani su poskupeli bar 20-30 posto,i to sa popustima. Hotel u kome smo mi letovali je poskupeo 3 puta(300 posto)!