ЖАЛБА госта да су му одмор упропастиле комшинице које су се сунчале голе на тераси, шампион је овогодишњих бисера српских туриста који су летовали посредством туристичких агенција.

Овај туриста је био очајан због девојачких препланулих тела тражио је да агенција убудуће на сајту стриктно напомене "у којим вилама је дозвољено бити го". У његовој, готово песничкој жалби, пише да је летовао са породицом и није знао да је дозвољено бити го у стамбеној јединици: "Ја идем горе - оне голе, ја идем на плажу - оне голе".

Друга најзанимљивија жалба стигла је, такође, из Грчке од путника који је доста времена проводио на wc шољи, па је даску - поломио. Газда је тражио да купи нову, а он је инсистирао на томе да је већ била пукнута када је стигао. Он се узрујао, ноћима није спавао и тражио је судског вештака да се реши проблем wc шоље и докаже његова невиност.

Прочитајте још - УЗ НОВЕ ПРАВИЛНИКЕ СРПСКИ ПУТНИЦИ СИГУРНИЈИ: Наш туриста најзаштићенији у Европи

Грчки инсекти су кидисали на наше туристе, па су водичи често примали поруке "страдао сам од паука" и добијали фотографије гуштера који су се подмукло ушуњали у апартман. Посебно је био занимљив високи туриста који је разбио главу о климу "јер је ниско постављена". Он је описао агонију на следећи начин: "тако сам крвав и ошамућен тражећи алкохол оборио два плитка тањира и чашу, па сам посекао и ногу која је одмах почела да крвари, па ме занима да ли може да дође чистачица и да ли морам да купи тањире и чаше?"

Наравно, било је и случајева крађе која никада није доказана, јер су "собарице украле мушке купаће гаће купљене прошле године, али мало ношене, док су се сушиле преко ограде на тераси".Две госпође су на бандери виделе обавештење на грчком и питале су водича шта то значи. Водич је одговорио да је реч о парастосу, а оне су га питале да ли пише где се одржава и да ли има организован превоз?

И други српски верници су имали доста проблема у православној Грчкој, јер су собу морали да напусте у девет сати, а литургија траје до 9.30 часова. "У среду је Усековање Јованове главе нећу стићи да се пресвучем за путовање ако изађем у 9.00 часова и да ли знате где има да се купи соларни панел?" - написао је један путник.

"Тренутно сам у Аспровалти преко ваше агенције, занима ме путовање на Малдиве или Кубу за следећу годину, па да ми пошаљете цене са авионским картама", написао је други, очигледно задовољни, путник.Било је и лепих тренутака, а једна путница се заљубила у Грка и у књизи утисака одлучила да своју срећу подели са другима.

Најзанимљивије је, ипак, било пре и приликом поласка на пут, па је тако једна путница у рубрици "врста превоза: аутобус/сопствена кола" уписала - bmw. У Јагодини је пун аутобус пола сата чекао "маму да угаси бојлер", јер се тек на паркингу сетила да је остао укључен. Друга госпођа је имала проблема на граници јер је доцртавала печат у пасошу.

Прочитајте још - ШТРАЈК ПОКВАРИО ЛЕТОВАЊЕ: Српски туристи заробљени на грчким острвима

Међутим, најгоре је прошао припадник "органа реда" који се жалио због разлике у девизном курсу, бунио се због доплате за трајект и претио што је обавештење о посласку аутобуса стигло касно. Он је враћен са границе, јер му је истекао пасош!МЛАЂА СЕСТРА ШАЉЕ ВИБРАТОР

УБЕДЉИВО најзанимљивија молба стигла је из Туниса где су две другарице уплатиле одмор од 14 дана.

Путница је замолила водича да пита у агенцији да ли може "млађа сестра да донесе вибратор и још неке ситнице", па да их агенција пошаље следећим авионом и водич их њој преда. Када је водич питао које су то "друге ситнице", испоставило се да је реч о лубрикантима и секси вешу.

МНОГО АРАПА У ЕГИПТУ

ПОСЕБНО су чудне биле жалбе туриста који су летовали у Египту, јер су неки тражили да им се врати новац пошто је у Хургади "море мирно, а врућина велика".

Жалили су се и што у "Египту има много Арапа", али и што су улошци у хотелу много скупи, а банане мале. Неки су се жалили што не постоји "декларација шта садрже јела на шведском столу", док су једни тражили новац за душевни бол који је нанет њиховој беби од шест месеци која је морала да напусти собу до 12 часова.