АУСТРИЈСКИ ТУРИСТИ У БЕОГРАДУ: Траже фолклор и српску храну

А. М.

25. 09. 2019. у 14:24

АУСТРИЈСКИ ТУРИСТИ У БЕОГРАДУ: Траже фолклор и српску храну

Фото: К. Михајловић

Три групе са око 1.800 аустријских сениора проводи јесењи одмор у престоници. Шест ноћи ће провести у српској престоници и сваки дан иду на излет

ОКО 1.800 аустријских сениора одлучило је да јесењи одмор проведе у Србији, јер је конзорцијум агенција "Топ турс" и "Рубикон травел" победио у конкуренцији пет земаља.

Они су осмислили нови национални туристички производ "Јесен у Београду" у оквиру којег ће, за почетак, три туре аустријских туриста са по 10 аутобуса посетити Београд. Прва група је отишла, а тренутно у Београду борави друга група аустријских пензионера.

Аустријски сениори су одлични туристи, јер је читав програм осмишљен тако да посећују ресторане и културне догађаје, па ће од њих зарадити читава низ привредника. Раде Јовановић, искусни водич који говори седам језика и познат је по надимку Кинез, каже да су им први утисци о Београду одлични и да им је једини проблем где да купе разгледнице?! Сви водичи имају униформе и строг програм.

- Све је организовано "под конац" и сатница се поштује у минут - истиче Раде. - На туристима је само да уживају, а провод им је осмишљен до танчина.

Поред традиционалне вечере у Скадарлији, посете задужбини Карађорђевића на Опленцу и Кући цвећа на Дедињу, ручка на салашу и у шумадијском домаћинству, дегустације опленачких и карловачких вина, крстарења рекама, пењања на Авалу, посете Крушедолу, један од захтева је био и културни програм који је организован на Коларцу. Тражили су фолклор, класичан балет и Оливера Њега. Програм је на немачком, професор Никола Рацков. Ово је прва група од 500 туриста, а у недељу стиже друга, па трећа.

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ: После три деценије све више француских туриста у Србији

- Одушевљени су програмом и организацијом и уколико се врате задовољни, можемо на пролеће да очекујемо и чартер серију - каже Биљана Радуловић из "Топ турса". - Исти програм ћемо кандидовати и у Белгији и осталим европским земљама које имају јака пензионерска удружења.

Све три групе аустријских сениора ће провести шест ноћи у Београду, а аранжман је на бази пуног пансиона. Сваког дана иду на излет, а у склопу приче о Банату је и посета Темишвару. Просечан боравак страних туриста у Србији је 48 сати, а аустријски сениори остају читају недељу.


СВУДА ДОКТОРИ

УЗ групу од 500 сениора увек путују три лекара и један болничар који у ранцу носи све што је потребно за прву помоћ.

Већина сениора су у најбољој кондицији, изузетно су покретни и одличног здравља, али доктори су ту да помогну и око мањих проблема које изазивају умор и масна српска храна. Иначе, један од водича је у инвалидским колицима и изузетно је тражена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације